Le Creuset: kakovost, ki temelji na tradiciji

Le Creuset: kakovost, ki temelji na tradiciji

Zgodovina podjetja

Le Creuset sta v Fresnoy-le-Grandu na severu Francije ustanovila dva Belgijca, Armand Desaegher, specialist za lito železo, in Octave Aubecq, specialist za emajliranje. Leta 1925 so odprli livarno in še istega leta je bila v delavnici izdelana prva cocotte (francoska pečica), ki je postavila temelje za današnjo obsežno ponudbo posode in kuhinjskih pripomočkov.

Med drugo svetovno vojno se je blagovna znamka osredotočila na izboljšanje kakovosti litega železa. V petdesetih letih prejšnjega stoletja so se rodili kuhinjski pripomočki s futurističnim dizajnom in leta 1957 se Le Creuset začel proizvajati izdelke, kot sta žar ali set za fondue. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil ustvarjen značilen dizajn loncev z ukrivljenimi pokrovi in značilnimi ročaji.

Leta 1995 je Le Creuset začel raziskovati nove kategorije izdelkov in nerjavečega jekla, lončeno posodo, uporabo silikona, emajla na jeklu, tekstila in trdo eloksiranega kovanega aluminija.

Proizvodnja

Livarna Le Creuset za izdelavo posode iz litega železa uporablja klasični postopek litja v pesek. Obdelujemo ga torej s peskanimi kalupi, ki jih je mogoče uporabiti le enkrat. Po končni ročni obdelavi predmete poškropijo z vsaj dvema slojema emajla. Emajl je ob normalni uporabi odporen na poškodbe.

Vsa posoda iz litega železa Le Creuset se še vedno izdeluje v livarni podjetja v Fresnoy-le-Grandu. Izdelke, ki niso iz litega železa, pa izdelujejo tudi v drugih državah, na primer na Portugalskem ali v Angliji.

Kaj odlikuje Le Creuset

Le Creuset ponuja raznoliko posodo za kuhanje v najrazličnejših barvah, od svetlih odtenkov do temnih. Danes Le Creuset velja za visokokakovostno dizajnersko znamko, ki ponuja vrhunsko kakovost.

Številni vrhunski kuharji izberejo visokokakovostno francosko posodo Le Creuset, v njenih prednostih pa uživaju tudi številni amaterski kuharji. S široko paleto barv se izdelki iz litega železa Le Creuset prilegajo vsaki kuhinji in so prava paša za oči.

Ker je vsak izdelek svetovno znanih loncev za kuhanje iz litega železa izdelan v peščenem kalupu, ki ga je mogoče uporabiti samo enkrat, je vsak kos unikaten.

Tukaj lahko preverite ponudbo vsej izdelkov znamke Le Creuset, ki so na voljo na Interismo.