Nasveti za opremljanje otroške sobe

Nasveti za opremljanje otroške sobe

Opremljanje otroške sobe ni vedno tako enostavno, kot se sliši. Tukaj je nekaj osnovnih nasvetov.

Otroške sobe so spalni in dnevni prostor v enem za naše male sostanovalce. Ker otroške sobe izpolnjujejo več funkcij, so tudi opremljene drugače kot sobe za odrasle, kjer spalnica običajno ni hkrati dnevna soba. In prav to je izziv, da so otroüke sobe privlačne in praktične hkrati.

Ustrezno opremljanje mora biti naučeno

V nasprotju s preteklostjo imamo danes, glede pohištva in dodatkov, izredno ponudbo. Obstajajo številna, otrokom prijazna pohištva, tapete, svetilke in drugi dodatki. S to veliko izbiro, se nam včasih poraja več vprašanj kot rešitev. Ključnega pomeni je, da ne izgubimo fokusa na varnost naših najmlajših.

Varnost je glavna prednostna naloga

Seveda vsi starši želijo najboljše za svojega otroka. Iz tega razloga morate vedno zagotoviti, da je otroška soba res varen. To se začne z materiali. S kakovostnimi tesnili in testnimi oznakami lahko preverite, ali so različni materiali (kot so barve, laki) varni in neškodljivi za naše malčke. Dekoracijo v otroški sobi je treba preizkusiti tudi na škodljive snovi.

Naslednja točka: kaj je z vogali, robovi in ​​ročaji? So zaokroženi ali špičasti? Slednja je težava, saj se poškodbe zgodijo hitreje, kot si mislite.

Treba je upoštevati stabilnost pohištva. Otroci se želijo vzpenjati z naraščajočo starostjo in prav tukaj se lahko zgodijo hude posledice v kolikor pohištvo ni pritrjeno na steno. Pohištvo v otroških sobah se ne sme prevrniti.

Seveda so tudi dobra zamisel pokrovi za vtičnice, nedrseče preproge itd.

Pohištvo, ki raste z otrokom

Otroci rastejo neverjetno hitro. Kmalu ste kupili nov par hlač, že so premajhne. Kaj je pri oblačilih še majhen zalogaj vas lahko pri otroški sobi hitro vdari po žepu. Flexa , na primer izdeluje npr. pohištvo, ki raste skupaj z vašim otrokom. Z nekaj preprostimi korakimi se pohištvo prilagodi velikosti otroka.

Razsvetljava

Prava luč je pomembna v vsaki sobi v hiši, tudi v otroški. Najbolje je, da izberete svetilke, ki oddajajo toplo svetlobo. Stropni prameni ali več majhnih svetilk so primerni za to, vendar lahko uporaba pravljičnih luči tudi veliko vpliva na samo razpoloženje.

Barve in nalepke

Barvna shema v otroških sobah je zelo pomembna, saj otroci radi vidijo barve. Danes imate neskončno paleto barv in nalepk za stene otroških sob, izbira ni vedno enostavna. Če so otroci že v pravi dobi, jim lahko dovolimo, da se sami odločijo (med več izbranimi alternativami).

Poleg stenske barve lahko stenske nalepke naredijo otroško bivanje v svoji sobi lepše. Dobra stvar pri stenskih nalepkah je, da jih lahko preprosto zamenjate z novimi, če otroci več ne marajo le teh. Če ste tudi izbrali nove nalepke, potem je vse čudovito. Najbolje je, da otroci lepijo nalepke sami.

Sistemi za red

V otroških sobah rado vlada kaos. Prav zato potrebujete sisteme za red. Bolj kot je preprosto, bolje deluje. Optimalno uporabljate shranjevalna polja. Ti ponujajo veliko prostora in lahko enostavno vzpostavite sistem reda. Nekatere igrače pridejo v prav določene škatle. To okrepi čas pospravljanja in sortiranja igrač.

Igralni kotiček

Ko govorimo o škatlah za shranjevanje: te so najboljše v prav določenem igralnem kotičku. To je prostor v sobi, kjer se lahko otroci igrajo, kot se želijo. Kotiček mora imeti mehko preprogo in ustvariti mora naravno ločitev med igro in dolžnostmi (za kasneje kadar šolske naloge postanejo vsakdanjik).