Trendi bivanja 2016

V letu 2016 se nam obeta veliko sprememb. Futuristični design, high-tech in sintetična vlakna so nadomestile barve, naravni materiali in individualnost.

Če je stanovanje na novo urejeno in ste v zadnjem letu razmišljali kaj želite, boste morda presenečeni. Letošnji trendi so namreč drugačni kot v letu 2015 in v prejšnjih letih.

Barve praznujejo svojo zmagoslavno vrnitev v gospodinjstva. V ospredje je postavljena rumena. Naj si gre za barvo gorčice, limone ali rumenega peska - ni nobene razlike. Barva, ki predstavlja simbol optimizma, energije in oddaja toploto,  bo vseprisotna v letu 2016.

Rumena pomeni odprtost, kar nas že pripelje do naslednjega trenda. Ostre delitve med posameznimi sobami izginjajo. Nežen prehod iz ene stanovanjske površine na drugo, je ena izmed sprememb.

Prav tako se vrača fuzija modernosti in tradicije. Čistejši Futurizem je preživel svojo uporabnost. Trenutni stil gre v smeri diskretne zasnove z lesom, kot glavnim materialom, pri katerem se v ospredje dajeta njegova struktura in poudarki. Tudi usnje je doživelo razmah.

Pri vseh spremembah se poudarja funkcionalnost in večnamenskost. Kredence se bodo v prihodnosti uporabljale kot delilniki prostorov, kavči pa se bodo spremenili v posteljo.

Pojavljali se bodo orientalski elementi, v obliki bogato okrašenih okraskov, pisanih školjk in žametnega oblazinjena.

Središče vsakega stanovanja predstavlja jedila miza. Ta trend narašča v zadnjih nekaj letih. Casual jedilnica, kjer se sproščeno uživa hrano in lounge občutek, se združita.

Končno na svoj račun prihajajo tudi doma izdelani izdelki. Poleg doma vložene zelenjave in marmelade, postaja spet moderno pletenje. Sami s svojimi pletilnimi sposobnostmi lahko poskrbite za individualne dekorativne dodatke.