Disney kolekcija iz skupine zoeppritz od leta 1828

DISNEY sreča 'zoeppritz od leta 1828 "- Miki Miška izpolnjuje elemente oblikovanja z zgodovinskimi motivi iz skupine 'zoeppritz od leta 1828'.

V skupnem razvoju kolekcije je pomembno vlogo igralo leto 1928: 100 let od ustanovitve družbe 'zoeppritz od leta 1828' v oktobru 1928. 1828 je zoeppritz dobavljalo odeje za cepeline LZ 127 z zgodovinskim motivom. Prvi medcelinski let cepelina v Ameriko je zaznamovala poškodba zunanje stene med letom. S pomočjo osmih Zoeppritz odej so nadomestili poškodovano steno in rešili življenja mnogih potnikov. 

Leta 1928 pa je debitiral tudi Miki Miška, ena izmed najbolj znanih ikon na svetu - v novembru je v New Yorku sledil glasbeno animiran film  "Steamboat Willie" z Miki Miško v glavni vlogi. 

Pri Disney so odprli svoje arhive in omogočili praktično prosto iz izbiro zgodovninskih motiviv. Fascinantno je bilo videti Miki Miško skozi stoletja - hitro je postalo jasno, da je originalna Miki Miška iz leta 1928 popoln lik za našo kolekcijo. "Zelo smo navdušeni nad sodelovanjem z našim partnerjem Disney" je povedal Jan Alt, predsednik uprave Zoeppritz GmbH.

Disney kolekcija: 3 izdelki

Filter

Vse cene vključujejo DDV.