Vam primanjkuje prostora?

Nimate dovolj prostora? Tu so naše rešitve

V kolikor živite v majhenm stanovanju, ali si stanovanje delite z več ljudmi, imate verjetno težave s prostorom. S preprostimi ukrepi lahko prihranite nekaj kvadratnih metrov prostora v vašem stanovanju.

Najboljši način, da prihranite prostor je načrtovanje.

Tukaj so naši nasveti:

  • V kuhinji, bi morali uporabiti vsak kotiček in ga zapolniti s pohištvom. Neuporabljen kot lahko hitro zapolnite z majhno omaro, za shranjevanje čistil ali hrane. Viseči  lonci in police prihranijo prostor. Obesite lonce in ponve na steno in tako prihranite prostor. O tem je vredno razmisliti, še posebej v majhnih kuhinjah. Razmislite o uporabi zložljive mizo v kuhinji, da prihranite prostor.Pomembno je, da uporabite vsak centimeter. Vrzel med stropom in steno lahko zapolnite z namestitvijo dodatne omare. 
  • Pod posteljo vedno ostaja nekaj kvadratnih metrov neizkoriščenega prostora. Z nakupom višje postelje, lahko pod posteljo dodate predale ali škatle za shranjevanje, s katerimi boste predmte zaščitili pred prahom. Razmislite o dvignjeni postelji, pod katero imate lahko mizo.
  • Večnamensko pohištvo je vedno dobra ideja, ki ne stane vedno veliko. Uporabite majhen predalnik kot nočno omarico ali poiščite stole, katerih sedalo se dvigne. 
  • Pod stopnicami oziroma v stopnišču se skriva ogromno prostora. Z vgradno omaro tako pridobite veliko prostora. Tudi na splošno, po meri izdelano pohištvo nudi več prostora, saj je popolnoma prilagojeno specifičnim zahtevam.
  • Velika omara ponuja dodaten prostor za shranjevanje perila, sezonske dekoracije (božični okraski) itd.
  • Ne pozabite na stene. Z visečimi policami boste hitro in enostavno ustvarili dodaten prostor. 
  • Nenazadnje, so tudi regali odličen način za ustvarjanje dekorativnega prostora. Stolpci ponujajo veliko prostora za shranjevanje, hkrati pa lahko ustvarite popolnoma nov videz vašega doma.