Stanovanjski trendi na katere morate biti pozorni leta 2020

Stanovanjski trendi na katere morate biti pozorni leta 2020

Prikazujemo vam nekaj stanovanjskih trendov, na katere bi morali biti pozorni leta 2020 - saj so trenutno moderni.

Mešane barve

Nova trendna živa barva je barvita. Ni več ene barve, ki bo eno leto prevladala in nato jo bo naslednja nadomestila z novo. Moderne so presenetljive barvne kombinacije. Namesto barve so zdaj na voljo barvne palete, v katerih so posamezne barve popolnoma usklajene. Kar vodi do kumulativnih učinkov, ker barve popestrijo druga drugo in tako sobi dajo več stila in učinka. Takšna barvna paleta bi bila npr. krvavo rdeča, bordo, zlato rjava, oranžna in gorčična barva.

Naravne snovi

Ta trend ni nujno nov, vendar se bo nadaljeval tudi v letu 2020: oprema je vedno bolj izdelana iz naravnih materialov. Sem spadajo lan, pluta, kokosova vlakna, ratan ali morska trava. Zdaj obstajajo tudi ploščice, ki posnemajo videz teh materialov in izgledajo varljivo resnične kot parket ali les.

Obstajajo tudi naravne barve, kot so pesek, glina ali terakota, ki naravo vnesejo v vaš dom. Vse je bolj in bolj povezano z naravo.

Bambus

Bambus se v ospredje prebija tudi v letu 2020. Kar je povezano tudi s povečano ozaveščenostjo ljudi o trajnosti, saj je bambus popoln eko-material. Izgleda kot les in se vse pogosteje uporablja pri vgradnem pohištvu, tleh ali na terasah, v resnici pa gre za zelo hitro rastočo travo. Kljub temu je bambus zelo robusten in trd, zahvaljujoč hitri rasti pa trajen pri gojenju. Popoln eko material.

Kuhinja z več barve

Bele kuhinje so še naprej priljubljene. Običajno so v nasprotju z vzorčnimi ali barvnimi delovnimi ploščami ali ploščicami ogledali. Les postaja tudi vedno bolj priljubljen, ker kuhinjo naredi bolj udobno. Toda trend k večji paleti barv se počasi uveljavlja tudi v kuhinji. Priljubljeni so nežni pastelni odtenki, različni odtenki zelene, kot so žajbelj ali zelena lipa, pa tudi kremni, sivi in rjavi toni.

Kopalnica

Letos so kopeli v središču pozornosti. Namesto belih ploščic so zdaj kopalnice z naravnimi kamni, kot je skrilavec. Uporaba barv temno vijolična, bež in mehko zelena dopolnjuje eleganten videz teh kopalnic. Poleg tega se uporabljajo razkošna ozadja, atmosferska razsvetljava in kovinski poudarki iz medenine ali zlata. V kombinaciji s številnimi različnimi lesenimi elementi, v kopalnico vnesejo prijeten vonj - ključna beseda je kopalnica za stanovanje. In to je edino logično, kajti prej ali slej boste v kopalnici našli tudi trende iz dnevne sobe.

Osredotočite se na vhodno območje

Tudi letos je v središču pozornosti vhodni prostor. Materiali za ozadje s cvetličnimi vzorci, zelenimi rastlinami ali močnimi barvami sten so v trendu. Uporabljene barve so odtenki modre in zelene, ki izžarevajo dobro počutje in umirjenost.

Japonska Skandinavija

Mešanica skandinavskih in japonskih oblikovalskih elementov se bo letos vse bolj pojavljala v notranjosti. Čeprav je Japonska geografsko daleč od Skandinavije, obstaja veliko podobnosti, zato se oba sloga čudovito dopolnjujeta. Prefinjenost in subtilna eleganca japonskega sloga opremljanja poudarjata rustikalno naravo nordijcev. Nordijski stil daje Japoncem ravno napsrotno, več topline.