Tople barve za hldne zimske dni

Barve poskrbijo za razpoloženje, povrnejo življenje v vaše 4 stene in pustijo sivo vreme pred vrati. Vendar kako si lahko pričaramo blagodejno atmosfero brez "velikih posegov"? - Skrivnost je: dekor!

Hiter učinek, daleč od kaotičnega vsakdanjika, prinašajo dobro postavljene- svetilke , ki jih skrijemo v kotičke, niše in okenske police . tam poskrbijo za svetel pogled v mračnih dneh: zelo enostavno! Klik in izklopite turobnost in jesensko depresijo. Vse to je mogoče s pomočjo svečnikov in svečnikov za čajne svečke, ki v vašem domu pričarajo nežno migljanje plamena na vaših stenah in vam podarijo toplino in živahnost.

Kaj še zdaj potrebujete so barve - privlačne odeje, vaze, slike, vzglavniki... vam podarijo akcente in vam prinašajo individualno udobje v vaš dom. Veselite se prijetnih večerov ali sproščujočih koncev tedna.

Toda katero barvo naj izberete za kateri dnevni prostor? Oranžno npr. za krepitev apetita, za sproščanje razpoloženja - temu primeno za otroško sobo in jedilnico. Odlična barva je tudi rumena, v prostor prinaša toplino sonca, primerna za vse prostore in krepi duševno aktivnost. Poleg tega odlično harmonira s temnimi barvnimi odtenki. Rdeča je nekoliko agresivnejša - pomaga pa večino časa prihraniti pri ogrevanju, saj podari zelo veliko energije. V kombinaciji z nežno roza barvo pričara udobje v spalnici. Modra poskrbi za mirnost in sproščenost, medtem ko zelena krepi kreativnost.

In vijolična oz. purpur? - Podari eleganco in flair, tako vsaj pravijo strokovnjaki, vsaj v majhnih količinah. Žal pogoltnejo temne barve veliko svetlobe in iz tega razloga v zimskih mesecih - za razliko od kremne in bele barve - niso primerne (razen seveda v prazničnih dneh Božiča).