Stanovanje kot v palači

Kdo si ne želi tega? Priti domov in biti obdan s pompom in glamurjem. Za to ne ne potrebujete veliko premoženja, ampak se je potrebno držati le nekaj nasvetov. Potem lahko tudi življenje v majhnem stanovanju postane glamurozno. Za glamurozni slog bivanja je pomembno: 

Kronani lestenci

Nobena svetilka ne more delovati tako kraljevsko in glamurozno kot lestenec. svetilka je bil kdaj tam, kraljevski, glamurozno in pompozni delal kot lestenec. Predstavja center prostora in prinaša razkošje vsaki sobi. Barva (srebrna, zlata, črna, bela) ni tako pomembna.

Želene tapete

Tapete se nekaj let niso več uporabljale. Sedaj pa se vračajo v velikem slogu, zato so kot nalašč za nove vzorce na steni. Z baročnimi vzorci boste pričarali glamurozno podobo. Izberite nevpadljive barve, morda z žametno teksturo. Z njimi lahko okrasite vsako steno, še posebej primerne pa so za spalnico.

Popolni materiali

Glamurozni slog je mešanica vrhunskih materialov in elegantnih oblik. Baker, krom, zlato in kristali so le nekateri izmed njih. Izberite žamet in še enkrat žamet. Naj se gre za blazine, kavč, stole, preproge, mizo, svečnik. Ta material je kulten in ne sme manjkati pod nobenim pogojem. Združujte različne kose žameta v različnih barvah. Starinska roza se popolnoma ujema z vijolično.

Vse odseva

Bolj kot odseva bolje je. Glamur se ustvarja tudi z odsevanjem. Pomembna so ogledala in ostale odsevne površine. Ogledalo naj bo veliko in ima širok okvir v zlati ali srebrni barvi. Ni potrebno, da ogledalo visi na steni, lahko je le naslonjeno nanjo ali na klubsko mizico.  Ogledala imenovana ''Sunburst Mirror" so odličen kos pohištva, ki ga ne smete izpustiti.

Tudi ostale podlage naj bodo odsevne. Bodisi, če gre za površine mizic ali prevleke predalov, to ni tako pomembno. Glavno je, da se vse sveti in odseva.

Ekskluzivna stenska dekoracija

Klasične črno-bele fotografije z glamuroznimi motivi so odlična izbira. Stroga, simetrična razporeditev velikih slik, daje učinek galerije.

Odlična izbira so stranske stenske luči. Tudi tu domišljija ne pozna meja, od trendi do tradicionalnih, vse je dovoljeno. Glamurozno bo delovalo zlato rogovje v dnevni sobi, kot tudi posebne nenavadne svetilke.

Barva naredi vtis

Glamuroza domovanja so polna bogatih barv in razkošnih odtenkov. Razmislite, katera barvo bi uporabili. Najboljša izbira je vijolična, rožnata, temno siva in črna. Tudi bež, peščeni in sivi odtenki so super izbira. Za poudarke uporabite kovinske barve, kot je zlata in srebrna. Pretemne barve lahko popestrite s svetlimi dodatki. Posebej elegantni so zlati dekorativni elementi. Laki, ki razpokajo dajejo starinski videz. Tako obdelani kosi so res edinstveni in poskrbijo za dodatno ekskluzivnost.

Dodatki

Le pravi dekorativni elementi dajejo piko na i. V spalnici uporabite fino posteljnino in velike elegantne blazine. Blazine se morajo nahajati v strogem vrstnem redu na postelji. Namizne svetilke poskrbijo za poseben učinek. Tudi stare družinske fotografije v pompoznih okvirjih in sveže cvetje so super ideja.

Ne pozabite na bleščeče blazine in krznene odeje v dvenvi sobi. Žametne zavese bodo zaokrožile celoto.

S temi nasveti lahko prinesete glamur v vaš dom. Zapomnite si, da je dovoljeno vse, kar je všeč vam.