Naredite sami - popestrite svoje staro pohištvo

Vaše staro pohištvo ni več tako lepo ali pa je videti dolgočasno? Potem ste na pravem mestu. V tem članku vam ponujamo nekaj predlogv, kako lahko popestrite staro pohištvo. 

Dotrajana omara, neustrezna komoda ali star naslanjač - čas pusti svoj pečat tudi na najlepših kosih pohištva. To pa ne pomeni, da so za odpad. Malo laka, barve ali dekoracije in vaše najljubše pohištvo bo spet zasijalo v vsej svoji lepoti. 

Ali želite prvotno stanje ali kos popolnoma novega pohištva je odvisno od vas.  Ponujamo vam nekaj predlogov. Pustite domišljiji prosto pot. Definitivno boste opazili razliko. 

  • Miza: Stara miza z praskami kaže svoj dolgoletni značaj, ne neki točki pa nepravilnosti postanejo prehude. Kako prikriti to pomanjkljivost. Rešitev lahko predstavlja cvetje. Naberite rastline, ki so vam všeč, jih stisnite in posušite.. Pomembno je, da ne uporabite preveč različnih barv. Potem poiščite stekleno ploščo v velikosti mize. Postavite rastline na mizo, tako kot vam je všeč in nanje položite stekleno ploščo. Miza bo enostavna za čiščenje, steklena plošča pa bo preprečila nadaljno obrabo mize.
  • Leseno pohištvo: Rabljeno, staro leseno pohištvo je najlažje polepšati. Običajno zadostuje lak ali barva. Odvisno od tega ali želite barvo obnoviti ali uporabiti novo, je potrebno zbrustiti manjšo ali večjo površino. Pohištvo bo po barvanju kot novo. Trenutno je v trendu neurejen chic izgled. Da bi dosegli ta izgled, priporočamo da, ko se barva posuši, nežno zbrusite robove in vogale.
  • Novi ročaji: Menjava starih ročajev je enostaven način za hitro in enostavno dekoracijo pohištva.  Obstajajo ročaji vseh vrst, oblik in barv. Z njimi lahko mimogrede dosežemo posebne učinke in ujemanje z novo barvo pohištva.  
  • Stenske nalepke:. Kdo pravi, da mora biti stena enobarvna? S stenskimi nalepkami oziroma tattoji, je tudi pohištvo lahko odlična popestritev. Izberite model, ki vam je všeč in ga namestite na steklen kabinet. Enostavno izrežite ozadje v velikosti steklene površine, na ozadje nanesite lepilo in prilepite z zunenje strani proti steklu. 
  • S staro tehniko tiskanja s krompirjem lahko enostavno okrasite vse od svojih izdelkov do prevlek za blazine in pohištva. Enostavno krompir izrežite v željeno obliko, da dobite željen žig. Oblikujte nekaj žigov z različnimi motivi. Dodajte barvo v posodo (odvisno od materiala, ki ga želite okrasiti) in jo s pomočjo čopiča nanesite na žig. 
  • Tkanine: Stare stole in druge kose pohištva lahko z nekaj dodatki popolnoma spremenite in osvežite. Kupite na primer nove sedežne blazine. Prav tako lahko sami naredite nove prevleke za blazine. Lahko jih nakvačkate ali celo potiskate, možnosti je neskončno. Lahko seveda tudi kupite nove sedeže. Zakaj nebi ustvarili nekakšnega mozaika z lepljenjem koščkov tkanine ob straneh otroške postelje ali na steni? Peno razrežite na kvadrate. Potem pa koščke tkanine, ki ste jo izbrali (po možnosti v različnih vzorcih in odtenkih) s pomočjo vročega lepljenja prilepite na penaste kvadrate in jih položite na večjo ploščo, ki jo kasneje namestite na želeno površino.  

Želimo vam veliko veselja pri dekoraciji svojega doma.