Sveže ideje za spomladanske dekoracije

Počasi lahko razmislimo o spomladanski dekoraciji. Ko se narava prebudi je v resnici čas, da tudi hiša ali stanovanje zasije in odseva zunanje razpoloženje.  

Nasvet št. 1, je povsem logičen in se glasi: rastline, rastline in še enkrat rastline. Najboljša izbira so veliki kozarci, navadni glineni lonci ali bele steklenice. Tudi talne vaze izgledajo odlično. Na takšen način pomlad enostavno pride tudi v hišo. Trenuten trend so tako imenovane divje rože.  

Ne pozabite, da je velikost in višina posode in vaze določa velikost šopka. Pomemben je tudi kraj, kamor boste šopek postavili. Velika vaza z velikim šopkom bo najbolje delovala v kotu.

Oblike in linije naj se ujemajo tudi s preostalo opremo. V visokih prostorih se bolje prilegajo dramatične linije. 

Če želite pravo pašo za oči, združite pomladno cvetje s kontrastnimi barvami. Da bi pritegnili pozornost, lahko kombinirate cvetje in sadje. Nežne barve so idealne za udobne prostore, enobarvni aranžmaji pa prinesejo kontrast v pisane moderno opremljene sobe. 

Tudi nostalgični vintage kosi so v modi. Imate stare kovčke, orodja ali kovinske predmete? Super. Uporabite jih. Mogoče so primerni celo kot nenavadne vaze. Prav tako pa lahko tudi ročno izdelate stvari za pomladno dekoracijo. 

Spomladi so v središču intenzivne barve, toplota in svetloba. Nove blazine svetlih barv in nenavadnih vzorcev v dnevni sobi, bodo poskrbele za veselo razpoloženje. Tudi v kuhinjo vnesite barve ujemajoče s pomladnimi trendi. Lahko razmislite o novih zavesah v pastelnih barvah in aranžmaju za vhodna vrata. V spalnici pa ne pozabite na pomladne motive posteljnine.  

Če je vreme slabo in še ne cveti veliko rož, bodo orhideje, ki svetijo v vsakem letnem času idealen izbor. Dekoracija je odvisna od razpoloženja, ki ga želite. vedno cvetijo rožice, lahko orhideje odpraviti, ker cveti v vsakem letnem času. Odvisno od razpoloženja, ki ga želite, izberite nežne ali intenzivne barve.