Zimsko vzdušje z ustrezno dekoracijo

Dnevi postajajo hladnejši in počasi bo zadišalo po snegu. Ker zunaj še ni videti prave zime, ne pomeni, da ne moremo uživati v zimski atmosferi doma!

Tukaj so naši nasveti za dekoracijo s katero boste ustvarili pravo zimsko atmosfero doma.  

Nasvet 1: Svetloba

Pozimi se hitro stemni, zato lahko na razpoloženje doma, vplivate s svetlobo. Topla svetloba se popolnoma prilega. Kaj pričara bolj toplo svetlobo kot sveče? Sveče zagotavljajo prijeten ambient. Kot alternativo lahko uporabite tudi LED čajne lučke, če se iz varnostnih razlogov sveč izogibate (posebej, če imate otroke ali hišne ljubljenčke).  

Nasvet 2: Odenite svoj dom v barve

Vsi vemo, da imajo barve velik vpliv na razpoloženje. Zavese in posteljnino lahko enostavno zamenjate. Rdeči in zeleni odtenki zagotavljajo udobno izbiro, kot tudi beli, srebrni, zlati in modri odtenki. Naj vaš dom postane zimska pravljica! 

Nasvet 3: Zimski motivi

Ta nasvet je samoumeven. Zimsko razpoloženje se ustvarja s pomočjo zimskih motivov. Izberite kar vam je všeč. Od šik vej do svetlečih pentelj in žametnih loncev. Tako lahko okrasite praktično vse. Od luči do vrat. 

Nasvet 4: Božična posoda

Božična posoda zagotavlja prijetno vzdušje. Če imate posodo z božičnimi motivi je čas, da jo potegnete iz omar! Na videz nepomemben dodatek, v trenutku pričara božičnega duha! j

Nasvet 5: Suhi cvetlični aranžmaji
Sveže rože so idealne za pomlad in poletje, pozimi pa se ne prilegajo razpoloženju. Suhi aranžmaji so popolna rešitev in enostavno jih naredite sami. Vazo napolnite z nekaj vejicami, okrasite jih s steklenimi bunkami in trakovi. Končano. Seveda lahko uporabite tudi venčke. 

Nasvet 6: Številne malenskosti imajo velik vpliv!

Pustite domišljiji prosto pot! Z nekaj malenkostmi boste dosegli velik efekt. Imamo nekaj predlogov: 

  • uporabite lanterne s svečami,
  • okrasite dom s storži ali z zlatimi poudarki,
  • blazine oblečite v prevleke z zimskimi motivi,
  • uporabite zelene vejice kot namizno dekoracijo,
  • na vrata obesite čudovit zelen venec.