Načela Feng Shuija

Načela Feng Shuija

Želite poskrbeti, da bodo vaše štiri stene bolj udobne in jim želite podariti boljše vzdušje? Potem ste s Feng Shuijem na pravi poti, saj ta taoistična doktrina iz Kitajske govori o harmonizaciji človeka z njegovega okolja, s posebno zasnovo življenjskih prostorov.

Tukaj vam želimo pokazati nekaj osnovnih pravil o tem, kako lahko preprosto načrtujete svoj dom po načelih Feng Shuija brez zunanje pomoči. Ampak ne skrbite, ni vam treba kupiti Zvoncev, Buddhe in Co. Sprva Feng Shui govori o majhnih stvareh, ki so na splošno zelo učinkovite. Seveda lahko postavite Budo, če želite - nič ne govori proti njemu; on samo ni potreben za Feng Shui.

Všeč mi je

Načelo številka ena je zelo preprosto: načrtujte vse sobe tako, da vam bodo všeč. Navsezadnje je to vaše stanovanje in v njem se morate počutiti udobno .

Svetloba je dobra

Delo s svetlobo ima velik vpliv. S pravo svetlobo lahko spustite novo življenje v mrtve prostore. Bolj kot je stanovanje, svetlo boljše je naše razpoloženje podnevi, bolj temno je ponoči boljše spimo. Mimogrede, topla svetloba z visokim deležem pomarančnega odtenka je najboljša.

Ne pozabite na predsobe, hodnike ... Vse mora biti svetlo in prijazno.

Odprite zavese

Zavese morajo biti vedno odprte čez dan, vsaj delno. Skozi "oči hiše", oken, veliko sob pride do izraza. Izkoristite ta potencial.

Prosto središče

Vsak prostor potrebuje svobodni center v skladu z načeli Feng Shuija, ker se tam distribuira energija. Če je središče zasedeno, mora biti na voljo vsaj še eno prosto območje.

Uporabite dišave zavestno

Dišave vplivajo na nas, to je splošno znano. Toda zakaj jih uporabljamo tako redko, da bi se počutili bolje ali da bi se umiriti? Vonj jasmine osvetli, sivka pomaga proti stresu. Zavestno uporabljajte dišave.

Pozorno ogledalo

Ogledala se lahko uporabljajo na različne načine v Feng Shui. Razširjajo prostore, ščitijo pred energetskimi blokadami in prejemajo pozitivno energijo. Pomembno je, da premislite, kje jih najbolje namestite. Ogledala imajo nasproten učinek na napačnih mestih.

Manj je več

Feng shui gre tudi za to, da se energija, imenovana chi, neprekinjeno pretaka. Vendar popolnoma opremljeno stanovanje ovira pretok energije. Potem je čas za čiščenje, čiščenje in čiščenje. Ne pozabite na klet in podstrešje. To so kraji, kjer je preteklost najbolj prisotna. Očistite vse, kar niste uporabili v zadnjem letu (razen če ima za vas posebno čustveno vrednost). S tem nas predmeti ne obremenjujejo več.

Rastline

Zdravi zeleni in pisani cvetovi so dobri za vesoljsko energijo. Če nimate zelenega palcka, znajo motive narave pričarati tudi slike na steni.

Ustvarite območja za sedenje in umik

Več območij sedenja in umika, ki jih imate v vašem domu, bolj je dom udoben. Območja so še posebej pomembna v dnevni sobi, tako da se lahko družina tam srečuje in se gostje počutijo udobno.

Gremo lepo korak po korak

Vzemite si čas, zamenjajte eno sobo za drugo in tu tudi korak za korakom. Tako lahko z malo truda ponovno razveljavite spremembe, ki ne prinašajo želenega učinka.