Vse je odvisno od vaze: ustvarjalne cvetlične aranžmaje

Vse je odvisno od vaze: ustvarjalne cvetlične aranžmaje

Spomladi se v hišo vrne sveže cvetje. Da bo izgledalo še lepše je pomembna tudi pravilna izbira vaze.

Spet bo pomlad. Zunaj se odprejo prvi cvetni brsti in povsod je že pisan cvetlični sijaj. Tukaj so krokusi, ki z veseljem zasijejo s svojo rumeno in vijolično barvo, zvončki, ki zasijejo v belem sijaju, lahko vidimo celo nekaj vijolic. Zdaj je čas, da dodamo nekaj barvitih cvetov med naše štiri stene. Za dobro razpoloženje in edinstveno lepoto.

Da bodo vaše rožice resnično popolne jim lahko ponudite tudi najbolj idealno vazo. Samo z ustrezno vazo pridejo rože resnično do izraza. Na voljo so v neštetih variacijah, brezčasnih barvah in razburljivih oblikah. Na žalost se to redko upošteva, pri čemer tudi najlepši cvetovi pogosto niso tako čudoviti, kot bi lahko bili. Cvetje razprši svojo edinstveno lepoto samo z ustrezno vazo.

Odlično za cvetje, ki naj bo vidno od cvetja do listja do stebla, kot pri tulipanih, narcisah ali hijacintih, vaze so narejene iz prozornega stekla, morda z robom iz plemenite kovine.

Seveda lahko vaza sama prav tako poskrbi za edinstveno privlačnost. Vaza iz lakiranega stekla v privlačnih barvah in lep vzorec vas bo enostavno ujela v oči. Potem je nekaj čudovitih cvetov in končnih lovilcev, ki jih je mogoče videti.

Drugi poudarki so vaze, ki so sestavljene iz več vaz. Tukaj ste lahko popolnoma ustvarjalni in v vsako odprtino dodate drugačno rožo. Za hitro ustvarjalno in edinstveno mešanico. Domišljija ne pozna meja: v majhne odprtine za vaze lahko dodate vijolice, v večje tulipane ali narcise.

Za bolj zemeljske tone lahko dobro delate z okrasnimi lonci. Preprosto postavite cvet, gomolj in lonec v modni okrasni lonec. Izbirate lahko med različnimi materiali. Izbor je zelo velik: od stekla do porcelana in kovine do emajla. Nato lahko celotno stvar postavite v središče pozornosti tako, da jo na primer postavite na lep dekorativni steber.

Nekateri okrasni lonci so že sami po sebi resnična umetniška dela, ki dejansko ne potrebujejo več cvetja. In če imate rože, veste, kje jih lahko osvežite.

Dodatni nasvet: Če želite, da svetleče barve vaših lepih cvetov resnično izstopajo, lahko namerno uporabite barvne obeske v dnevni sobi. Ni važno, če gre za vzglavnik, odejo ali kaj podobnega. Pomembno je, da je ustrezna barva.