Nasveti za urejeno bivanje

Pospravljanje je neprijetno in zamudno. S pravo tehniko se mu lahko izognete. Preberite več tukaj.

Vsi obožujemo dekoriranje naših stanovanj, a na neki točki je vsega skupaj lahko preveč. Obstajata dve rešitvi: premakniti ali odstraniti! 

Z nekaj nasveti je mogoče zmanjšati nered in prihraniti prostor.  

Nered

Naša življenja so vedno bolj hektična, kar pogosto vodi v nered. Naši možgani obravnavajo omejeno količino prejetih informacij. Bolj kot je naše življenje natrpano, težje sledimo vsem stvarem. 

Čiščenje zagotavlja jasnost

V izogib zmešnjavi, počistite vaše prostore. Čist prostor predstavlja jasen um. Včasih so za miren dom potrebni drastični ukrepi. 

Nasveti za več reda:

Notranji odnos

Imejte cilj v mislih - z urejenostjo boste v vaše življenje upeljaji več jasnosti, zato se bodite pripravljeni žrtvovati. 

Ostanite močni

Urejenost je proces. Vse kar je odveč mora iti. Bodite brezkompromisni. Če nečesa ne uporabljate več kot eno leto, se tega znebite. Obstaja le ena izjema. Vedno obdržite stvari, ki vas delajo srečne. Poslušajte svoje srce! V nasprotnem primeru stvari odstranite, tudi če so bile drage.

Vzpostavite red

Kolikokrat ste pospravili sobo in stvari le preusmerili drugam? Včasih se te težave pojavijo zaradi pomanjkanja prostora za shranjevanje.
Rešitev: čiščenje po kategorijah! Začnite z oblačili in se rešite tistega, kar ne potrebujete. Nato nadaljujte s knjigami, dekoracijo ited. Imejte v mislih, da ne potrebujete vsega. 

Zastavite si cilje

Ni vam ni treba storiti vse naenkrat. Povsem zadostuje, da začnete korak za korakom. Vaš cilj je na primer lahko, da uredite eno stvar na dan. 

Poišči red

Ko ste se znebili nepotrebnih stvari je čas za nov načrt. Zavežite se k ohranjanju reda. 

Zavestno nakupovanje

Ko ste svoje stanovanje očistili, bi morali razmišljati o skrbnem nekupovanju. Kupujte le stvari, ki jih res potrebujete in vas osrečujejo. Poskrbite, da stvari kupujete zavestno, drugače vam bo znova zmanjkalo prostora. 

Obdržite stvari na svojem mestu

Prepričajte se, da ima vsaka stvar svoje mesto in hranite jo tam. 

Zakaj?
Nagrada za doslednost je da vse ostane kot naj bi bilo. Manj elementov pomeni manj motenj in večjo jasnost.
Kaj čakate? Uredite svoje življenje in ne pozabite: čist prostor kaže jasen um!