Nasveti za jesensko dekoracijo mize

Ko narava prične razkazovati svoje barve, veste, da je prišel tisti čas v letu, ko se dnevi krajšajo in postajajo bolj sivi. Preden barve izginejo in jih zamenja snežno bela zima, izkoristite navdih v pisaenm jesenskem listju in ga uporabite v  dekorativne namene.

Če bi želeli liste uporabiti za dekoracijo, jih morate najprej posušiti. Prva metoda sušenja vključuje zlaganje listov na pergamentni papir, ki ga pokrijete z drugo plastjo pergamentnega papirja in obtežite s knjigami ali drugim težkim  predmetom. Papir dnevno menjajte in po nekaj dneh boste imeli listje suho. Druga metoda je uporaba zatesnjene posode, ki ste jo napolnili s plastjo soli. Položite liste navzdol, drug poleg drugega in nanje nasujte plast soli. Nato ponavljamo - plast listja - plast soli, dokler niste končali. Potem posodo dobro zaprete in približno po tednu dni bodo listi suhi.  

Posušeni listi se lahko uporabljajo za čudovite namizne dekoracije. Naj vaša domišljija ne pozna meja! Kljub temu, vam ponujamo nekaj idej! Pisani listi naredijo čudovit kontrast pogosto mračni jeseni. Lahko izdelate ali kupite venec in ga okrasite z listki. Dobili boste zelo enostaven, a močan dekorativni kos.

Lahko uporabite tudi dekorativne elemente v odtenkih zlate, rdeče ali rjave, ki se bodo ujemali z listi. Čudovito se dopolnjujejo tudi z naravnimi materiali (les, itd.). Ne pozabite, da lahko liste kombinirate tudi s cvetjem kot so sončnice ali dalije.