“Sort & Go” koši za smeti znamke Brabantia

“Sort & Go” koši za smeti znamke Brabantia

Ločujte pametno in živite bolj trajnostno!

S pametnimi koši za ločevanje odpadkov, ki so tudi vizualno privlačni, postane recikliranje otročje lahko. Dobro za vas in okolje!

Količina odpadkov, ki jih proizvedemo, se vsako leto povečuje, kljub čedalje večjemu zavedanju njihovega vpliva na naše okolje. Tu igra več dejavnikov. Na primer, steklo in papir imata visoko stopnjo recikliranja in ponovne uporabe. Vendar pa, žal, vedno znova embalaža konča med mešanimi odpadki, medtem ko v kantah za biološke odpadke končajo vse mogoče stvari, ki tja ne sodijo. Poleg tega neločevanje posameznih komponent embalaže pogosto preprečuje učinkovito recikliranje. Vendar v času podnebnih sprememb in zmanjševanja emisij CO2 preprosto ni druge možnosti, kot da zmanjšamo količino proizvedenih odpadkov in izboljšamo recikliranje. Najboljši prostor za začetek ustreznega ločevanja odpadkov je doma!

Izogibanje, ločevanje, recikliranje!

Najboljši smeti so seveda tiste, ki sploh nikoli ne nastanejo! Z zavestnim nakupovanjem steklenic ali plastenk za večkratno uporabo, nepakiranih živil ter z uporabo nakupovalnih vreč za večkratno uporabo lahko vsak izmed nas prispeva k varovanju dragocenih naravnih virov. Kajti stvari, kar niso proizvedene, kasneje ni treba odvreči ali reciklirati. Kjer pa se odpadkom ne moremo izogniti, jih moramo čim več reciklirati, da iz njih nastane nekaj novega. Prvi korak k recikliranju pa je seveda skrbno ločevanje odpadkov.

Klasičen primer: dobri stari jogurtov lonček

Medtem ko je bilo včasih veliko embalaže v celoti izdelane iz plastike, je danes pogosto sestavljena iz različnih komponent. Lonček za jogurt je pogosto sestavljena iz plastike, kartonskega tulca in aluminijastega pokrova. Čeprav so vsi deli skupaj odvrženi v "rumeno vrečko" za embalažo ali plastični zabojnik, morajo biti ločeni drug od drugega.To je edini način, da sistem za razvrščanje prepozna vsak material za učinkovito razvrščanje. Tudi če pomaga prihraniti prostor, podobnih embalaž ne zlagajte eno na drugo, temveč jih ločeno odvrzite v koš. Ker to tudi zmede sistem sortiranja in lahko prepreči prepoznavanje materiala. Prav tako vsa papirna embalaža ni enaka navadnemu papirju, ki gre v koš za recikliranje papirja. Če ima papir prevleko (npr. papirna embalaža za zamrznjeno hrano), jo je treba oddati v koš za odpadno embalažo.

Brabantia “Sort & Go” – praktičen način ločevanja odpadkov

Skrbno sortiranje in ločevanje odpadkov ni preprosto, a pametno zasnovana linija "Sort & Go" znamke Brabantia to olajša. Lepo oblikovani koši za smeti, ki so na voljo v različnih velikostih in svežih barvah, so priročen in praktičen način ločevanja gospodinjskih odpadkov. Od košev za biološke odpadke, primernih za majhne kuhinje, do zložljivih sistemov za ločevanje - nizozemski strokovnjak za ravnanje z odpadki ponuja pravo rešitev za vsako situacijo.

Elegantno, praktično, pametno

Premišljeno oblikovani koši za smeti z odstranljivimi pokrovi na tečajih, vzdržljivim ročajem in udobnimi vdolbinami na zadnji strani vam omogočajo enostaven transport in praznjenje odpadkov. Poleg tega se loputa pokrova po želji odpira, kar še dodatno olajša odlaganje odpadkov. Različne velikosti in barve je mogoče preprosto kombinirati, tako da ustvarite edinstven videz, ki ga ni treba skrivati! Premišljena zasnova skrije celo neugledne robove popolnoma prilegajočih se vložkov za smeti, tako da nič ne moti čistih linij in urejenega videza.

Odkrijte linijo »Sort & Go« in druge pametne sisteme za ločevanje odpadkov znamke Brabantia za vaš dom!