Zimsko razpoloženje zahvaljujoč pravi dekoraciji

Zimsko razpoloženje zahvaljujoč pravi dekoraciji

In spet, mraz je potrkal na vrata. A sneg na žalost še zamuja. A brez skrbi. To, da zunaj še nimamo prave zimske dežele, še ne pomeni, da ne more biti vidna med vašimi štirimi stenami. Tu so naši nasveti za okrasitev doma, za pravo zimsko razpoloženje.

Osvetlitev

Ob padajočih temperaturah se dnevna svetloba vsak konec leta zmanjša in dnevi postanejo občutno kratki. A ravno zato, ker se zgodaj zmrači, lahko s pomočjo osvetlitve vplivamo na razpoloženje. Topla svetloba je kot nalašč, za prijetno vzdušje. In brez sveč preprosto ne gre. Naravno utripanje ustvarja malo več udobja. Če je to za vas preveč nevarno, lahko uporabite tudi LED čajne lučke. Tudi te utripajo in ustvarjajo dobro počutje.

Pravilna izbira barve

Na srečo je "barvanje" stanovanja ali sobe hitro in enostavno. Toda učinek je veliko večji. Kot vsi vemo, barve vplivajo na naše razpoloženje. Če je zunaj torej vse le sivo, lahko temu aktivno nasprotujete z barvami v notranjosti. Zavese in posteljnino je mogoče hitro zamenjati, nekaj barv pa je še posebej primernih za zimo. Rdeča, zelena, bela, srebrna, zlata in modra ustvarijo, odvisno od vašega osebnega okusa, zimsko čudežno deželo, ki je popolnoma prilagojena vašim željam.

Zimski motivi

Slike vplivajo na nas tako kot barve. Če za okrasitev stanovanja izberemo zimske motive, nam obujajo lepe spomine na preteklost. Na zimsko razpoloženje se lahko pripravimo sami. Danes je izbira velika in lahko uporabite vse, od sani do okenskih slik do zimskih okraskov.

Pribor

Če imate primeren jedilni pribor za zimo ali božič, ne smete čakati na veliko praznično večerjo, preden ga predstavite. Zimski motiv na čajniku ali kaj podobnega zdaj popolnoma ustreza.

Suhi aranžmaji

Sveže cvetje v tem letnem času pogosto ni primerno. Suhi aranžmaji so odlična alternativa, najboljše pa je, da jih lahko naredite tudi sami. Samo pojdite v gozd, vzemite nekaj vejic, jih položite v prazno cvetlično vazo in nanje obesite steklene kroglice in ostale okraske. nato dodajte nekaj zank in ste končali. Na voljo so tudi venci.

Številne malenkosti delujejo

Ni nujno, da gre vedno za en velik okrasni kos. Tudi stanovanje, ki je okrašeno samo s tematsko ustreznimi malenkostmi, izgleda dobro, pogosto celo bolje. Pustite vaši domišljiji prosto pot. Lahko postavite luči s svečami, stanovanje okrasite z jelkovimi in borovimi storži, blazinami; Položite blazine z zimskimi motivi, palice uporabite kot okras za mizo in preprosto kupite čudovit venček na vratih. Nobena od teh stvari ne izstopa posamično, skupaj pa so povsem skladne in ustvarjajo čudovit zimski ambient.

V smislu: lepa zimo, veseli prazniki in srečno novo leto.