11 načinov za udobno domovanje

11 načinov za udobno domovanje

Le v domu v katerem se dobro počutite, se lahko sprostite. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako narediti vsak dom bolj udoben.

Pravi dom ni samo prostor za spanje. Dom je prostor, v katerem želite preživeti svoj prosti čas in vas vabi v svoje zavetje. V njem se lahko osvobodite vsakodnevnega stresa. Seveda pa to deluje le, če se doma počutite udobno. Naš dom naj bi bil naše zavetje, naš umik, kjer lahko duševno in fizično napolnimo baterije ter smo pripravljeni na vse izzive, ki nam življenje predstavlja.

Zato je zelo pomembno, da se doma počutite udobno. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, s katerimi boste to še lažje dosegli:

Več plasti

Eden od najlažjih in najhitrejših načinov, kako narediti dom prijeten in vabljiv so spremmembe. Preprosto uporabite odeje in blazine ter jih postavite na kavč, posteljo in v kopalnico. Odeja na kavču predstavlja toplino, različne blazine in vzglavniki pa so idealni za branje ali počitek.

Ključ je v osvetlitvi

Popolna osvetlitev ima izjemno pomembno vlogo pri počutnu. Izogibajte se zelo svetlim, fluorescenčnim svetlobnim virom ali stropnim svetilkam. Namesto tega uporabljajte talne in namizne luči s funkcijo zatemnjevanja. Uporabljajte tudi žarnice s toplo svetlobo.

Ne pozabite na les

Ta naravni material je preprost, a zelo učinkovit način za udobno počutje. Pristni les kar vabi.. S svojo edinstveno površinsko strukturo daje vsaki sobi nekaj posebnega.

Topne kovine

Baker, bron, medenina ali odtenki toplega zlata oddajajo toploto in spreminjajo ambient vsake sobe. Že nekaj elementov s toplim kovinskim tonom ima lahko velik učinek na počutje.

Tople stenske barve

Pogosto podcenjujemo učinek stenskih barv. Subtilni učinki barv pomembno vplivajo na fizično in psihično počutje. Za tišje vzdušje uporabite barve, ki niso preveč svetle. Najbolj udobno delujejo toplejši odtenki, kot so oranžni, rumeni ali nevtralni rjavkasti odtenki.

Tekstura za več drame

Tekstura in vzorci dajejo prostoru večjo globino in velikost. Naše oči privlačijo zanimivi vzorci. Zato ne pozabite na tapetek, ki so na voljo v številnih različicah.

Mehke preproge

Preproge s teksturami, ki kar vabijo po dotiku, so čudovit način, ki pričara udobje v vsaki sobi.

Zavese

Zavesa lahko korenito spremenijo vsako sobo. Barvne zavese naredijo prostor videti večje, temnejše zavese pa ga spremenijo v udobno in vabljivo gnezdo. Za okna na južni strani, ki so izpostavljena celodnevnem soncu, so primerne debelejše zavese, za vsa ostala okna pa so primerne tudi lažje zavese z oranžnim, rumenmi in rjavimi toni.

Sveče

Ko govorimo o topli svetlobi, ni boljše izbire kot sveče! S svojim mehkim sijajem spremenijo vzdušje vsake sobe. Dišeče sveče pa ponujajo prijeten vonj, ki lahko dopolnjuje dekor.

Priporočamo, da uporabljate sveče v različnih velikostih in svečnike, ki ustrezajo ostali notranji opremi.

Uporabite cvetje

Sveže cvetje so odličen način za poživitev prostorov. Poleg tega s svojo naravno lepoto vsak prostor naredi še bolj vabljiv.

Uporabite rdečo

Barvna shema prostora je eno od bistvenih vidikov udobja. Povabite barve v svoj prostor. Za več udobja uporabite rdeče tone.

Za prijeten dom ni potrebna čarovnija. Le dom, v katerem se počutimo dobro, predstavlja naše zavetje. Preizkusite naslednje nasvete in nič vam ne bo več stalo na poti do prijetne oaze imenovane dom.