Uživajte v elegantni jedilnici z lastnim šankom za hišo

Uživajte v elegantni jedilnici z lastnim šankom za hišo

Imeti svoj domači bar je lepo, toda načrtovanje je na začetku lahko kar obsežno. Preberite tukaj, kako lahko preprosto začnete z lastnim domačim barom.

Imejte svoj slog, ko goste povabite na svoj dom in jih nato pozdravite z okusnim koktajlom iz lastnega bara - in tudi po dolgem delovnem dnevu je prijetno sedeti na terasi ali s svojim najljubšim koktajlom sedeti na balkonu, odpočiti noge in se prepustiti.

Da bi se te sanje uresničile, najprej potrebujete prostor za bar, če je to na voljo, pa se postavlja vprašanje o barski opremi. In tu je izbira različnih orodij in možnosti skoraj neskončna. Na srečo prvi korak do osebnega uživanja pri denarju ni težaven.

Kakšne so vaše želje

Na svetu je nešteto žganih pijač in ostalih pijač. Seveda je imeti vse v svojem lokalu popolnoma nerealno - in na srečo tega tudi ne potrebujete. Vaš bar mora najprej temeljiti na vašem osebnem okusu. Potem je koristno, če se jasno izrazite glede želja svojih gostov. Kupujte samo pijače, ki se dejansko pijejo ali uporabljajo kot sestavina koktajlov. Konec koncev, kakšna je korist, če imaš v lokalu steklenico odličnega viskija, če je nihče ne pije?

Vsaka steklenica, ki je v vašem lokalu, ne stane nekaj denarja, ampak porabi tudi prostor, ki ga ne morete več uporabljati v druge namene. Ko nakupujete za svoj bar, morate vedno imeti v mislih naslednje vprašanje: "Ali sem zadovoljen s ponudbo v svojem baru in ali lahko svojim gostom ponudim, kaj radi pijejo?" Bodite pozorni na to, kaj prijatelji redno naročajo v barih, potem boste vedeli, kaj potrebujete in česa ne.

To je najlažji način za priročen bar s katerim so vsi zadovoljni, tudi z malo prostora.

Dodatki: kaj je res nujno?

Seveda v baru potrebujete zelo posebne dodatke, pa naj bo to shaker za koktajle ali samo odpirač za steklenice / zaponko - vendar nekatere stvari ne smejo manjkati. Najpomembneje je ravno omenjeni shaker, saj se brez njega užitek pri koktajlih ne začne. Dve najpogostejši različici shakerja sta klasični in bostonski shaker. Pomemben je tudi džiger, to je merilna naprava, s katero lahko enostavno izmerite pravilno količino tekočine za posamezne sestavine koktajla. S cedilom nalijte končni koktajl iz stresalnika v kozarec, ne da bi izpraznili led ali neželene koščke sadja.

Količine lahko izmerite tudi z žličko ali pritisnete na sestavine, kot so limetina ali zelišča z drugim koncem, tako da okusi pridejo na svoj račun. (Jigger, cedilo in pestič so pogosto na voljo tudi v kompletu.) Nenazadnje bi morali dobiti elegantno vedro z ledom z ustreznimi ledenimi ščepci in nekaj kozarcev za koktejle. Konec koncev pravi koktajl potrebuje tudi primeren kozarec.

Za konec še majhen nasvet: bolje je, če svoje kose bara sestavite kos zakosom, namesto da vse kupite takoj na začetku. Navsezadnje ne veste, katere pijače boste pozneje redno potrebovali. Dovolj je, če imate na začetku sestavine v šanku, s katerimi lahko pripravite peščico koktajlov in preprosto osnovni nabor dodatkov. Sčasoma boste samodejno opazili, ali vam nekaj še vedno manjka ali so prilagoditve smiselne. Moto: korak za korakom do željenega cilja.