Steiner 1888

Tokrat nekaj besed namenjami avstrijskem družinskem podjetju Steiner 1888, ki kakovostne tkanine proizvaja že 5 generacij.

Naj gre za tradicionalni loden ali moderno volneno odejo, Steiner 1888 proizvaja trendi dodatke za dom najboljše kvalitete. V podjetju si prizadevajo za zadostitev današnjih socialnih potreb, ki so v skladu z okoljskimi, zdravstvenimi in varnostnimi zakoni.

Zgodovina
Podjetje je ustavovila družina Steiner ob vznožju gore Dachstein leta 1888. Povpraševanje po loden izdelkih je naraslo, ko je družina ugotovila kaj potrebujejo in želijo lokalni planinci. Franz Steiner, praded sedanjega generalnega direktorja, je tovarno prevzel leta 1910 kot izkušen planinec. Znan je postal, ko je s svojim bratom preplezal zloglasno skoraj 1000 metrsko navpično pobočje južne stene Dachstein (ta tura še vedno velja za eno najbolj zahtevnih v vzhodnih Alpah).
Danes, poleg klasičnih Loden izdelkov izdelujejo kvalitetne dodatke za dom. Njihov obseg vključuje tkanine, blazine, odeje, in še več.

Slikovita proizvodnja tkanin

Izdelava materialov je izredno draga. Za pripravo surovo volne za odejo, je potrebnih več kot 40 postopkov, od katerih mnogi še vedno potekajo ročno. Najpomembnejši del proizvodnje je mletje. To je kompleksen proces, pri katerem se uporablja vrelo vodo za stiskanje materialov, da je tudi najtanjše odeje ostaneje prijetno tople ali hladne. Posebna kvaliteta zahteva posebne napore.

Pri izdelkih Steiner igra pomembno vlogo tudi izbor surovin. Vsi izdelki so iz prave volne, ali iz alpake, angora zajtev, ovc ali koz. Pristno volno uporabljajo iz preprostega a pomembnega razloga - zaradi njenih edinstvenih naravnih lastnosti.

  • Volna je popolnoma naraven izdelek, ki vztrajno raste brez izgube dragocenih virov v proizvodnji (kot pri sintetičnih vlaknih iz naftnih derivatov).
  • Volnena vlakna so naravni izolator, saj shranjujejo zrak in tvorijo izolacijski plast, ki ohranja toploto ali hlad.
  • Volna je zelo zračna in regulira vlago. Tako je boljša od sintetičnih vlaken in bombaža, ki vlago absorbirajo.
  • Volna je odporna na madeže, zato se jo skoraj vedno da očistiti. Pri trdovratni umazaniji, lahko volnene odeje operete na programu za hladno pranje pri 30 stopinjah.

Odkrijte visoko kakovostne izdelke Steiner 1888 tukaj.