Feng-Šuji kopalnica

Kopalnica ni le kraj za umivanje temveč je tudi prostor za sprostitev in pomirjanje. Kljub temu, se kopeli ne pripisuje ta vrednota, ki si jo tako zasluži. To je povezano tudi s tem, da ponavadi ne preživimo veliko časa v njej. Še posebej v kopalnici je pomembno, da Chi teče in da pričarao atmosfero dobrega razpoloženja.

Zasebni prostor dobrega počutja

Da bi zagotovili, da je vaša kopalnica čim prijetnejša šteje prvo načelo, da mora biti prostor ločen s svojo vrati. Kopalnica mora imeti okno tako, da lahko v prostor prodre veliko dnevne svetlobe in svežega zraka. V kolikor to ni mogoče si lahko pomagamo s svetilkami, z dnveno svetlobo in prezračevalnim sistemom. V kolikor imate kad mora ta biti postavljena tako, da stran za glavo obrnjena k vratom. Za boljše počutje in več energije so rože n cvelice zelo dobra ideja.

Dovolj prostora in praktično, mora biti

V kopalnici mora svoj prostor najti veliko stvari: brisače, kozmetični izdelki in izdelki za umivanje. Temu primerno je pomemben prostor za shranjevanje. Najboljši so predali z lastnimi vrati, saj ko so zaprti, soba izžareva mir in red. Kljub temu so vse stvari, ki jih potrebujete vsak dan, na dosegu roke enega ročaja. Prav tako ne pozabite na minimalistično načelo. Preveč predalov itd. pokvari prostorski učinek. Pomembno je, najti zdravo sredino.

Ustvarite harmonijo s pravimi barvami in dodatki

Odlična barva za kopalnico je zelena. Ta poživi prostor in izžareva harmonijo in svežino. Rdeče se je potrebno izogibati. Ta barva je povezana z ognjem in zato ni v skladu z vodo.
Vonji in sveče ustvarijo sproščujoče vzdušje.
Če je le možno, se je potrebno izogibati tudi ostrim robovom in ​​vogalom. So v nasprotju energijskega toka Chi.

Vzpostavite protiutež elementu vode

Mokri prostori so še vedno v neugodnem Feng Šuji položaju. Številni imajo povezane odtoke, ki vodijo nazvzven in tako omogočajo, da Chi steče z njimi. Tekoča voda je namreč Chi nosilec in tako nam steče življenska energija po odotokih na prosto. Da bi to uravnotežili lahko uporabimo naravne tone. Kremne, peščene, bež, ampak tudi rumene barve, ki zagotovijo stabilizacijo energije. Poleg tega pomaga tudi, če so vrata školjke in prostora vedno zaprta.