EcoFurn - pohištvo iz Finske

Proizvajalec pohištva z ekološko zavestjo

Nakupovanje po kategorijah

EcoFurn: 29 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Ekološko, trajnostno z možnostjo recikliranja - to je tisto, kar je značilno za pohištvo finske znamke EcoFurn. Poleg tega sta tu še edinstven dizajn in posebna konstrukcija, ki je večinoma brez kovinskih delov in namesto njih uporablja naravne vrvi iz konoplje. Tako nastane pohištvo s prav posebnim karakterjem, ki daje neprimerljive poudarke tako v notranjih kot zunanjih prostorih. Naj vas Interismo popelje v svet trajnostnega estonskega pohištva, spoznajte novo dimenzijo sprostitve.

Unikatno pohištvo, edinstven dizajn, edinstveno udobje

Hannu Lehtonen, rojen na Finskem, eden od ustanoviteljev znamke EcoFurn, je odraščal obkrožen z gozdovi in lesom v vsej svoji raznolikosti. Kmalu se je navdušil nad lesom, zato si je zadal cilj ustvariti unikatno pohištvo iz te obrti in nordijskega lesa. To bi moralo biti dostopno vsem ljudem in promovirati tako finsko kot tudi estonsko rokodelsko tradicijo po vsem svetu. Tako je skupaj z dvema prijateljema začel eksperimentirati z različnim lesom in oblikami. Pri izdelavi prvih izdelkov so lesene letve večkrat nastale kot odpadek. Sprva so jih uporabljali za ogrevanje, Lehtonen pa je kmalu začel iz njih izdelovati stole – rojen je bil prvi EcoChair. In ta upravičuje svoje ime, saj je bila zanj uporabljena mešanica iz drugih produkcij.

EcoChair do danes predstavlja temelj blagovne znamke EcoFurn, čeprav ponudba izdelkov vključuje že več kot 20 različnih modelov. Kar se je začelo kot majhno mizarstvo, je zdaj mednarodno podjetje s 50 zaposlenimi na Finskem in v Estoniji, ki svoje izdelke prodaja v več kot 40 državah po vsem svetu.

Nordijski les v inovativnem dizajnu

Posamezni kosi pohištva EcoFurn so izdelani izključno iz nordijskega lesa. Imajo certifikat FSC ali prihajajo iz preverjenih virov. Z nekaj izjemami se konopljine vrvi uporabljajo predvsem za montažo. Te niso samo naravni, ampak zaradi svoje fleksibilnosti omogočajo tudi varno namestitev pohištva tudi na neravne površine.

Poleg lastnega razvoja izdelkov se EcoFurn opira na profesionalne oblikovalce. Seveda so tudi ekologija, trajnost in ponovna uporabnost pri oblikovanju na prvem mestu. Navdih za edinstvene izdelke EcoFurn je čudovita finska narava – neskončni gozdovi, kristalno čista jezera in neprimerljiva tišina. Najbolj vznemirljive ideje za edinstvene nove izdelke se rojevajo v tem čarobnem vzdušju, medtem ko spreminjajoči se letni časi služijo kot naravni testni laboratorij za nov razvoj.

Ekološko razmišljanje kot temelj korporativne filozofije

Ekološko razmišljanje in spoštovanje narave sta jedro blagovne znamke EcoFurn. Vse izdelke je mogoče 100 % reciklirati. Med proizvodnjo je skrbno poskrbljeno, da ne nastanejo okolju škodljivi odpadki. Najsodobnejša infrastruktura in proizvodni procesi zagotavljajo okolju prijazno proizvodnjo. Sem spada mimogrede tudi odpadni les: lesne odpadke in žagovino predelajo v brikete in pelete, ki jih lahko uporabimo kot kurilno sredstvo. Popolnoma nobeni viri niso zapravljeni.

Stran od plastike proti lesu – to je osnovna ideja znamke EcoFurn. Da slednje dosegli, želi EcoFurn izdelati leseno pohištvo tako vrhunske kakovosti, da ga imajo ljudje samodejno raje pred drugimi. Pohištvo EcoFurn združuje trajnost, najvišjo kakovost in inovativen dizajn, zaradi česar je edinstvena alternativa običajnim kosom pohištva.

V naši spletni trgovini vam ponujamo veliko izbiro pohištva estonskega proizvajalca pohištva EcoFurn. Poiščite svoj novi najljubši kos in se veselite odličnih storitev ter hitre in priročne dostave neposredno na vaš dom.