Kako narediti pisarno udobnejšo in lepšo?

Kako narediti pisarno udobnejšo in lepšo?

Včasih pozabimo, da je domača pisarna prostor, v katerem dejansko preživimo veliko časa, zato bi morali več časa posvetiti njeni opremi. Preberite kako!

Domača pisarna vse prevečkrat ostane spregledana. Osredotočeni smo na opremljanje in prijetnost jedilnice, kuhinje, kopalnice in spalnice, medtem ko je pisarna običajno temna soba v kotu, brez življenja, opremljena z odvečnim pohištvom, ki ga ne želimo uporabljati v drugih prostorih. Pa da ne govorimo o neredu: v tej sobi je odvrženo vse, česar drugje ne želiš videti, od stojal za perilo, športne opreme, do škatel s stvarmi, ki jih redko uporabljamo.

To seveda ni prav, saj čista, urejena in na pogled prijetna pisarna dvigne razpoloženje, vas razvedri in podpira produktivnost.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako lahko pusto pisarno preprosto spremenite v prijeten delovni prostor z le nekaj dodatki.

 • Prijetna osvetlitev
  Dovolj je lepa svetilka in prostor takoj zasije v novi preobleki. Te lahko nadomestijo klasične in dolgočasne pisarniške svetilke. Razlislite o elegantni, nekoliko posebni namizni svetilki ali pa morda starinski, vintage svetilki. Prostoru boste takoj dali občutek domačnosti inj elegance. Pomembno je tudi, kam luč postavite oziroma namestite, tako da bo pisarna z novo lučjo zaživela.
 • Barvne stene
  Zakaj ne bi v pisarno vnesli več barv in s tem več življenja? Noben zakon ne pravi, da morajo biti v pisarni stene bele. Dovolj je že ena prebarvana stena, s katero boste ustvarili prijetnejše in bolj sproščeno vzdušje.
 • Oživite prostor z dodatki
  To je preprosta, hitra in poceni rešitev! Vse, kar potrebujete, je kombinacija sveč, umetnosti in rož. Upoštevajte le, da so dišeče sveče lahko moteče – poskusite se držati nežnih vonjav.
 • Obvezen je naslonjač ali kavč
  Za več udobja dodajte sedežno garnituro ali kavč, morda v kombinaciji s majhna stranska mizica. Udoben kotiček v pisarni spodbujate ustvarjalnost in ohranjate motivacijo.
 • Tkanine za več udibja
  Razmislite o dodajanju blazin, odej ali udobnih preprog v svojo pisarno in le-ta bo takoj bolj vesela. Tekstil lahko uporabite tudi za poživitev pisarne z barvami.
 • Personalizirajte prostor
  Naj vaš prostor odraža vašo osebnost s skrbno izbranimi slikami ali spominki.
 • Zamenjajte klasišen pisarniški stol
  Pri delu je najpomembnejše udobje, zato za pisarno izberite udoben naslonjač ali stol, ki je je nekoliko nenavaden ali izstopa po barvi.