EcoFurn: trajnostno in lepo

EcoFurn: trajnostno in lepo

Edinstven dizajn in ekološka zavest se odražata v vsem pohištvu znamke EcoFurn.o

EcoFurn je inovativna blagovna znamka pohištva iz Estonije. Za izdelke te blagovne znamke so značilne tri ključne besede:

  • ekološko
  • trajno
  • primerno za reciklažo

Oblikovanje in udobje

Edinstven dizajn je tisto, kar najprej izstopa v pohištvu EcoFurn. Pohištvo pa ni le videti dobro, temveč je izdelano na poseben način, večinoma brez dodatnih kovinskih delov. Namesto tega se uporabljajo vrvi iz konoplje.

Kombinacija edinstvenega oblikovanja in uporaba konopljine vrvi ustvarja privlačen kos pohištva z zelo posebnim značajem, ki je primeren za notranje in zunanje prostore.

Zgodovina

Hannu Lehtonen, eden od ustanoviteljev EcoFurna, je odraščal kot domačin sredi gozdov. Od nekdaj je bil obkrožen z lesom. Zato ni presenetljivo, zanimanje za trgovino z lesom in prizadevanje po ustvarjanju edinstvenega pohištva iz nordijskih gozdov. Skupaj z dvema prijateljema je začel eksperimentirati z različnimi oblikami in vrstami lesa. Prvi izdelki so bili narejeni hitro in so bili mešanica različnih lesenih letvic največkrat uporabljenih za ogrevanje. Lehtonen je na neki točki začel izdelovati stole iz teh letvic, iz katerih so ustvarjeni EcoChairs.

EcoChair je še danes temelj blagovne znamke EcoFurn, z veliko rastjo v paleti izdelkov. Izbirate lahko med več kot 20 različnimi modeli. Danes podjetje EcoFurn zaposluje približno 50 ljudi na Finskem in v Estoniji ter svoje izdelke izvozi v več kot 40 držav po vsem svetu.

Nordijska narava kot osnova

Vsi izdelki EcoFurn temeljijo na lesu iz nordijskih gozdov in so FSC certificirani. Za montažo pa se večinoma uporablja konoplja. Pohištvo je tako videti bolj naravno, poleg tega pa je tudi bolj prilagodljivo in varno.

Trajnost in ponovna uporaba sta glavna prednostna naloga pri oblikovanju. Oblikovalci jemljejo navdih iz finske narave - neskončni gozdovi, kristalno čista jezera in mir.

Ekologija v središču

Vsak izdelek EcoFurn je mogoče 100% reciklirati. V proizvodnji skrbijo, da se ne proizvaja noben okoljsko škodljiv odpadek. Vsi nabrani lesni odpadki se predelajo v pelete in brikete za ogrevanje.

Cilj je izdelati tako iznajdljivo leseno pohištvo, da se ljudje samodejno zatekajo k tem izdelkom in ne plastičnim alternativam.

Lepa, inovativna oblika, trajnost in najvišja možna kakovost: te funkcije združuje prav vsak kos pohištva EcoFurn. To ustvarja edinstveno alternativo tradicionalnim kosom pohištva, ki ni le prijetna, temveč tudi izdelek, ki privlači poglede v vsakem domu ali vrtu.

Pri Interismo boste našli raznolik izbor najbolj priljubljenih izdelkov EcoFurn. Našo ponudbo odkritje tukaj.