Dekoracija in tople barve proti otožnim dnevom

Dekoracija in tople barve proti otožnim dnevom

Jesen je čudovit letni čas, ko drevesa obarvajo svoje liste z ognjevitimi barvami, pokrajina izgleda kot naslikana s čopičem. Žal je jesen tudi sezona megle in dežja, ki nas popolnoma utopi v otožne sive barve.

Barve pomagajo

Proti slabemu vremenu zunaj si lahko pomagamo tako, da vnesem več barve v notranje prostore. Barve prinašajo življenje, ustvarjajo dobro razpoloženje, lepšajo vaše štiri stene in ustvarijo prijetno toplo vzdušje.

Toda kako izboljšati počutje, ne da bi pri tem morali renovirati celotno stanovanje ali hišo? Odgovor je preporst: z različnimi dekoracijami.

Pametno okrašeno

S pravo dekoracijo lahko dosežemo odlične efekte, hitro in enostavno, brez dodatnega stresa. Dobro postavljena svetilka, ki stoji v kotu ali niši ali na okenskih policah, zagotavlja popolno svetlobo, ki jo v temnih dneh pogosto pogrešamo. Zelo preprosto: vklopite svetilko in izklopite bližajočo se jesensko depresijo. Pomembno je le, da kupite žarnico, ki ustvarja toplo svetlobo.

Sveče ali svečniki in držala za čajne svečke pomagajo ustvariti prijetno vzdušje. Sence, ki jih nežno naslikajo sveče, mehko trepetajo po stenah in ustvarjajo živahnost v vsaki sobi.

Zdaj manjkajo le še svetle barve, ki postavljajo poudarke in vnašajo individualno udobje v vsako sobo. To zelo enostavno deluje tudi z blazinami , odejami , vazami ali slikami . Tako se lahko veselite prihoda domov, prijetnega večera ali sproščujočega vikenda - tudi ob otožnih dneh.

Katere barve izbrati?

Na koncu je le še vprašanje, katere barve naj izberemo, za katero bivalno površino.

Oranžna naj bi imela učinek privlačnosti in razbremenjuje razpoloženje. Na ta način, je idealna v jedilnem prostoru in v otroških igralnih sobah.

Rumena je tudi odlična barva, saj praktično vnaša sonce v hišo. Rumena je primerna za vsak prostor, zelo dobro se usklajuje s temnejšimi barvami in spodbudi um.

Preveč močna rdeča je lahko agresivna, vendar mehka rdeča lahko pomaga prihraniti stroške ogrevanja, ker barva prenaša energijo in toplino.

Nežno roza pomirja razpoloženje v spalnici.

Modra barva ima zelo pomirjujoč, sproščujoč učinek na večino ljudi.

Zelena je barva, ki naj bi spodbujala ustvarjalnost.

Vijolična prinaša eleganco, če ne pretiravate z barvo. Na žalost temne barve vedno požirajo veliko svetlobe, zato jih v zimskih mesecih ne smemo preveč uporabljati. Smetana in bela sta tu boljši alternativi.