Ideje za božično okraševanje

Ideje za božično okraševanje

Božični čas je čas za dekoracije. To je čas, ko so hiše zunaj in znotraj praznično okrašene, lahko pa je tudi zelo eleganten. Naj vas navdihnejo naslednje praznične ideje za božično dekoracijo. Lahko uporabite tradicionalni pristop z rdečo in belo barvno shemo ali poskusite dekoracijo, ki je namerno drugačna - z živimi barvami. Tu so naše ideje, s katerimi bo vaš dom videti resnično prazničen za božič.

Polepšajte vhod v hišo

Najlepša dobrodošlica za naše goste je vsekakor lepo okrašen vhod. Najbolj klasičen in najlepši primer je venček za vrata, ki ga je mogoče izdelati že iz nekaj rastlin, kot so na primer magnolije. Žive rože kasneje lahko enostavno presadite na vrt.

Ne pozabite nabiralnika

Pogosto spregledan, nabiralnik je čudovita možnost za dekoracijo. To polepša vhod v hišo in je lahko prava paša za oči. Preprosto spremenite svoj nabiralnik v pisano božično drevo. Najbolje je uporabiti različno grmičevje in vejevje in ga vezati skupaj s trakovi v želeni barvi, da nastane nekakšna girlanda. Nato po želji razporedite okoli nabiralnika. Najbolje je, da vse zatrdite s tanko prožno žico ali vrvico.

Božične luči

Svetloba sveč širi prijetno toplino. Obstaja nešteto oblik svetilk in sveč, ki jih lahko prilagodite vašemu osebnemu slogu. Ne glede na to, ali uporabljate ujemajoče se komplete ali popolnoma različne sveče, imajo vse lep in pozitiven učinek. Strateško lahko postavite nekaj daril blizu sveč, da božični duh postane še bolj oprijemljiv.

Božično drevo lepo okrasite

Skoraj vsaka hiša ima stare okraske za božično drevo, ki so se nabrali skozi čas. Lepo je, da jih lahko uporabljate vedno znova, tudi če ste že kupili nov komplet okraskov za božično drevo. Okrasite drevo z različnimi okraski in barvami in mu dodajte svoj osebni pridih. Lahko pa stare okraske tudi reciklirate. Enostavno jih prebarvajte z različnimi barvnimi spreji. Lahko jih pobarvate z akrilnimi barvami ter za dodatek pomočite še v bleščice. Ali pa jih enostavno oblecite v kose blaga in zvežite z okrasno vrvico. Možnosti je neskončno.

Osupljiv jedilni del

Na veliko jedilno mizo lahko postavite veliko lepih okraskov. Tu lahko pustite svoji domišljiji, da podivja in uporabite vse od rdečih vrtnic in jagodičevja do trdnih srebrnih vaz - vse je dovoljeno. Kovinske površine, npr. srebrne vaze, odsevajo toplo svetlobo sveč in bogate barve cvetov, kar daje celoti še večjo globino. Tukaj boste našli praznične predmete za božično mizo.

Naredite prstane za prtičke sami

S to idejo dvignete svojo dekoracijo mize na novo raven. Doma izdelani dodatki so res edinstveni in lahko tudi izjemno uporabni. Uporabite svojo domišljijo in izdelajte kar vam srce poželi. Lahko jih izdelate iz lesa, usnja ali fimo mase... ogromno idej najdet na internetu, le raziščite in našli boste nekaj idelanega za vašo mizo.

Okrasne lučke

Da boste lahko božično razpoloženje občutili v vsakem kotičku, prostore čim bolj okrasite, predvsem z veliko lučkami. Svetilke so dobra ideja, zlasti tiste, ki visijo s stropa. S svetlečimi girlandami lahko okrasite marsikaj. Stebre, ograje in okenske police - vaši domišljiji ni omejitve. Lahko pa uporabite tudi svetilke z božičnimi motivi.

Za božič obstaja nešteto nasvetov idej za dekoracijo in na žalost ne moremo našteti vseh. Kot smo omenili na začetku, vas želimo navdušiti s temi idejami, ki spodbujajo vašo domišljijo.

Navsezadnje je najboljši način, da okrasite svoj dom po svoje. Lepa stvar je, da nič ni napačno - dokler ti je všeč in dom izgleda praznično in prijetno zahvaljujoč dekoraciji, je vse čudovito. zabavajte se ob okraševanju in imejte lepo adventno sezono.