Barvni trendi 2020: vrnitev barvitega

Barvni trendi 2020: vrnitev barvitega

Barve so letos zelo pomembne - pri urejanju doma. Tukaj vam prikazujemo barve za leto 2020.

Več zapletenosti

V zadnjih nekaj letih je vedno obstajala barva, ki je v trendu prevladovala, leta 2020 pa bo nekoliko bolj zapleteno. Ključna beseda barvnih kombinacij; je pisana. Način kombiniranja barv je občutljiv podvig. Preveč barve in harmonija je porušena. Če pa dosežete dobro ravnotežje, postane vsaka soba čudovito domača.

Barvni triumvirat in analogija

Številne barvne mešanice temeljijo na treh barvnih kontrastih (včasih petih), v katerih se kombinirajo primarne in sekundarne barve. Takšen klasični barvni triumvirat bi bil na primer rdeča, rumena in modra.

Leta 2020 bodo prevladovale tudi analogne harmonije. To preprosto pomeni, da so sosednje barve kombinirane po barvnem krogu, kot je npr. rdeča kri z vinsko rdečo in temno oranžno.

Podrobneje si oglejmo nekaj trendov barvnih kombinacij:

Tople barve

Topla harmonija je na vrhu seznama barvnih kombinacij. Na primer, barve živo rdeče, gorčice in oranžne so kombinirane, vendar tudi z bravo bordo ali zlato rjava. Tako nastane živahna, energična soba, v kateri se človek rad zadržuje.

Cool kombinacija

Hladnejši barvni spekter se osredotoča na zelene tone. Tukaj je zelena lipa in mandljevo zelena, ki se pomeša z rumenimi odtenki, da dobimo malo več toplote.

Klasika na novo

Prave barvne klasike so združene tudi za ustvarjanje novih, vznemirljivih vtisov. Tu so zemeljske barve, kot gorčično rumena, rjava, bež in siena zmešamo tako, da oddaja več več harmonije in toplino. Tudi kontrasti z bordo in zeleno, v kombinaciji z modro, bež, antracit ali olivno, so prav tako videti dobro.

Fino pomladansko

Kontrasti, ki dajejo pridih pomladi, ki ga proizvaja letos z barvo kakija, oljke, roza, gorčice, breskve in pomaranče. Te kombinacije barv ustvarjajo vtis cvetnega travnika in vzbujajo spomladanske občutke.

Nežno modra

V nasprotju s preteklostjo, sta modra in oranžna ustvarila relativno agresiven kontrast, je zdaj manj agresivnih kontrastov. Modra in barva jeansa sta letos kombinirani s prašnimi toni, sieno in rjavimi toni, kar ustvarja bolj harmoničen kontrast.

Zemeljski toni so in ostajajo moderni

Zemeljski toni, ki vizualno ustvarjajo povezavo z naravo, ostajajo v trendu.