Podrobnejši ogled na sob: prostor za shranjevanje

Podrobnejši ogled na sob: prostor za shranjevanje

Ta prostor vsi poznajo in vedno ostaja nekje v mislih - da bi jo morali enkrat pospraviti. Prav ta posebna soba v vsakem stanovanju, običajno brez oken, v kateri konča vse, kar ni več potrebno.

Skladišče je prototipni prostor pri opremljanju stanovanja. Gole, mrzle stene očitajoče gledajo vate v svetlobi samotne, gole žarnice. In zdaj?

Skladišče je v bistvu super stvar. Opazite le, da če živite v stanovanju, lahko manjka - kjer ni veliko prostora za shranjevanje. Toda kako je ta prostor optimalno izkoriščen je za mnoge skrivnost. Nič čudnega: za dnevno sobo, spalnico in podobno obstaja nešteto vodnikov za opremo, za prostor za shranjevanje pa nobenega. Vendar obstajajo načini in ideje, kako ta neuporabljeni prostor spremeniti v čudovit, predvsem pa praktičen prostor za shranjevanje, ki optimalno ustreza vašim potrebam.

Kakšne so moje zahteve?

To vprašanje si postavite že takoj na začetku. Jasno morate biti glede svojih zahtev in potreb ter tega, kaj bi skladiščni prostor moral imetia ali kaj lahko vsebuje. Ko veste čemu naj bo soba namenjena, lahko preprečite, da bi se predelala v skladišče materiala, kjer prazne škatle z mineralno vodo ali pokvarjena športna oprema zbirajo prah. Večina ljudi bo še vedno uporabljala shrambo za shranjevanje vsakdanjih predmetov, ki jih ne želite več videti. To je popolnoma v redu, če ste se to odločili zavestno.

Vizualno enakomerno

Skladišče se običajno poveže s vhodnim prostorom stanovanja. Da soba ne bo videti kot tujek v stanovanju, bi morala imeti enake talne obloge, ne glede na to, ali gre za les, ploščice ali laminat. Na ta način tvori vizualno enoto s preostalim delom stanovanja.

Osebna nota

Pri postavitvi je shramba običajno popolnoma pozabljena. Seveda pa lahko tukaj pustite svoj osebni pečat. Privlačna barva sten ali odlična ozadja dajejo sobi osebnost.

Potem je tu še osvetlitev, ki je pomembna v vsaki sobi - tudi v shrambi. Navsezadnje nočete otipati in iskati v poltemi medle žarnice. Najboljše so ravne, stropne luči. Zavzamejo le minimalen prostor, zato jih lahko uporabite do stropa. Tudi pike, vgrajene v strop, so dobra izbira.

Ustvarite prostor za shranjevanje

Ime pove vse za prostor za shranjevanje - vanj želite pospraviti stvari, pa naj gre za oblačila, obutev, športno opremo in pripomočke ali zgolj za čiščenje pripomočkov. Namig za pomiritev misli: vsako stvar, ki jo shranite v shrambi, dajte na določeno mesto. Tako vedno veste, kje je, ko jo potrebujete. Verjemite mi, prihranili boste veliko časa, ki bi ga sicer porabili za iskanje.

Prostor za pralni stroj in ostalo?

Če za trenutek pomislimo izven okvirjev, se postavi vprašanje, zakaj pralnega in sušilnega stroja ne bi preprosto postavili v prostor za shranjevanje? Seveda to ni mogoče v vsakem stanovanju in zahteva majhen konstrukcijski ukrep, tako da so pri roki tudi vsi priključki. Tako bi imeli veliko več prostora v kopalnici. Alternativa za razmislek.

Upamo, da boste ustvarili praktičen prostor za shranjevanje, ki je prilagojen vašim potrebam, ima jasno določeno nalogo in je čudovit na pogled. Uživajte pri ustvarjanju.