Ponovno odkritje sobnih rastlin

Sobne rastline niso zgolj dekoracija, ampak opravljajo tudi druge naloge! Poglejmo si nekaj rastlinic, brez koristnih lastnosti. 

Klasične sobne rastline imajo več prednosti kot je izboljšanje zraka v zaprtih prostorih ali zagotavljanje plodov, itd. Urbano vrtnarjenje je v porastu. Zanimive pa so tudi sobne rastline, ki nudijo kakšnih posebnih prednosti. 

Kaktusi in monstere

Te rastline lahko visijo iz košar iz stropa, stojijo v elegantnih loncih na tleh ali vogalih. Govorimo o eksotičnih rastlinah kot so kaktusi, aloe vera in monstere. Te nenavadne eksotične rastline so zaradi svoje oblike vedno v trendu. 

Tovrstne rastline so že v od 1900 leta, veljale kot simbol sodobnega sloga, trenda in eksotike. Sčasoma so izginile iz domov. 

Kontrast

Danes tovrstne rastline nudijo popoln kontrast. Poživljajo minimalistične prostore in jim podarijo pridih nepredvidljivosti, optično pa delujejo kot majhna drevesca, ki pritegnejo pozornost. 
Lahko jih postavite v središče pozornosti in pokažete njihove nenavadne vzorce.

Trend

Listi rastline monstera so trenutno zelo priljubljeni pri različnih ozadjih, na posteljninah, posodi itd., prav tako se tudi kaktusi pojavljajo na različnih izdelkih.

Ogrožene vrste

Ne pozabite, da skoraj tretjini vseh vrst kaktusov grozi izumrtje. Čeprav so zaščiteni, pa v puščavah in polpuščavah kjer rastejo, ni mogoče zadosten nadzor. Zaradi območja kjer rastejo so pogosto plen tihotapcev. Zato se vedno prepričajte o poreklu vaše rastline. 
Čeprav velja, da kaktusi potrebujejo zelo enostavno nego, to ne drži vedno. Prepričajte se o vrsti vaše rastline in o tem kakšne so njene potrebe.