Brabantia: trajnostni in praktični dizajn

Brabantia: trajnostni in praktični dizajn

Mednarodna znamka Brabantia si je kot svoj cilj zastavila razvoj izdekov za sedanjost z vidika prihodnosti. Kljub temu, da se napisano zdi malce nenavadno, je v bistvu precej preprosto:

Mednarodna znamka Brabantia si je kot cilj zastavila razvoj izdelkov za sedanjost, vendar vedno z vidika prihodnosti. Zdi se malo kriptično, v bistvu pa je precej preprosto:

Izraz "izdelki za sedanjost" združuje praktične in funkcionalne gospodinjske izdelke v izjemno estetskem dizajnu. Izdelki Brabantina imajo sodoben čar, odličen izgled in so hkrati izredno praktični. Namesto, da vsak izdelek stoji stran od drugega, se pri Brabantiji oblika in funkcionalnost združujeta v celoto.

Cilji

Hkratno osredotočenje na funkcionalnost in dizajn je posledica zastavljenih ciljev podjetja. Brabantia želi obogatiti življenje s čudovito oblikovanimi koncepti izdelkov, katerih uporaba predstavlja obogatitev. Obenem pa se zavedajo tudi vplivov na planet. Družinsko podjetje zato velik pomen pripisuje trajnosti z namenom, da pustimo boljši svet za prihodnje generacije.

Trajnost kot zgodovinska dediščina

Trajnost se prepleta skozi vso zgodovino Brabantie. Podjetje je bilo ustanovljeno pred 99 leti, leta 1919 s 15 ljudmi v malem nizozemskem mestu Aalst. V tistem času so proizvajali kanglice za zalivanje in mleko ter sita in lijake. Sčasoma pa so nastali novi izdelki. Poglejmo kakšno vlogo je trajnost igrala pri Brabantiji že takrat, ko izraz še ni imel nobenega pomena.

Po drugi svetovni vojni so stare pločevinke kondenziranega mleka reciklirali v skodelice. Leta 1975 je podjetje vgradilo visokotehnološki sistem za čiščenje vode za proizvodnjo. Leta 2006 so proizvodnjo opremili s sončno energijo, od leta 2015 pa Brabantia uradni partner različnih okoljskih organizacij. Podpira WeForestova prizadevanja za ponovno pogozdovanje za zmanjšanje globalnega segrevanja, podpiraThe Ocean Cleanup na misiji odstranjevanja plastičnih odpadkov iz morja in Plastic Whale - prvo podjetje za predelavo plastičnih odpadkov na svetu. Poleg tega projekt Hunger pomaga pri boju proti svetovni lakoti.

Danes so vsi izdelki razviti z mislijo na možnost recikliranja. Cilje je izdlovati izdelke, ki se 100% reciklirajo, na poti do tega cilja so prišli že zelo daleč.

Izdelki Brabantia vključujejo inteligentne rešitve za shranjevanje, elegantne koše za smeti, kuhinjske in kopalniške pripomočke ter še več.

Tukaj boste našli širok izbor izdelkov Brabantia.