Trendi notranjih dekorjev 2020

Trendi notranjih dekorjev 2020

Pokukajmo v stekleno kroglo in si oglejmo trende notranje opreme materialov za naslednje leto.

Les

Trenutno se trendi za dekoracijo pomikajo v smeri enega glavnega materiala: lesa. V ospredju so bor, hrast in mahagoni. Les je prikazan v notranjosti, zlasti na naslednjih področjih:

V hišnih konstrukcijah, kot so stropi ali stebri

  • tla
  • pohištvo
  • površine
  • dekoracija
  • okna

Za leto 2020 je opazna težnja po temnem lesu. To je v nasprotju s prejšnjimi leti, kjer so prevladovali lahki lesni toni. Temnejše barve dodajo eleganco in pridih razkošja v dekor.

Rastlinska vlakna

Toda ne le s povečano porabo lesa, prihodnje leto se bo seveda še naprej nadaljeval trend naravnosti. Rastlinska vlakna pri okrasnih predmetih tudi v letu 2020 naraščajo. Vse pogosteje se bodo juta, ratan in beko uporabljali kot materiali za notranjo opremo. Ti dajejo dekorju teksturo in ga naredijo še bolj vabljivega.

Usnje

Obstajajo materiali, ki skoraj nikoli ne gredo iz stila, vendar so še posebej primerni za določene letne čase. Usnjeni naslanjači bodo v prihodnjem letu še bolj uporabljeni. Predvsem je uporaba usnja vidna pri industrijskem izgledu notranje opreme

Kovina

Če se popolnoma uskladite z usnjem, bo naslednje leto prikazano veliko kovine, v številnih različicah. Poudarek je na jeklenem videzu industrijske estetike, vendar so v ospredju tudi kovine z oksidiranim videzom, kot je medenina. Poleg tega se vedno lahko zanesete na klasiko zlato in srebro.

Kovine je treba običajno vgraditi v okras npr. v obliki zrcalnih okvirjev ali pohištvenih nog, kot so mize za kavo ali usnjeni stoli. Vendar je mogoče uporabiti tudi majhne okrasne predmete ali svetilke iz kovine. Kovina različnim prostorom daje več svetlobe. Lepota kovine je v tem, da jo lahko prilagodimo vsakemu slogu - najsi bo sodoben, klasičen, vintage ali minimalističen - da ustreza vsakemu okusu.