8 barvnih trendov za leto 2021

8 barvnih trendov za leto 2021

Če nas je leto 2020 kar koli naučilo v smislu oblikovanja, to pomeni, da naše sobe nujno potrebujejo nov "barvni premaz". Ker je večina od nas preživela veliko več časa med svojimi štirimi stenami, kot bi bilo običajno, svoj dom vidimo tudi bolj kritično. In bodimo iskreni: doma lahko postane nekoliko dolgočasno. A brez skrbi, to je mogoče razmeroma enostavno spremeniti, na primer z novo barvo.

Nova barva lahko popolnoma spremeni videz in občutek sobe. Edino vprašanje, ki ostane je, katero barvo izbrati. Da bi vam lahko priskočili v letu 2021 s pravilno barvo smo tukaj navedli barve za katere strokovnjaki za oblikovanje menijo, da bodo letos v trendu. Kar je že gotovo: v letu 2021 bo šlo za ustvarjanje pomirjujočih prostorov. Oglejmo si barve podrobneje.

Odtenki modre v vseh odtenkih

Znano je, da je modra neverjetno pomirjujoč odtenek. Ker je bilo leto 2020 za marsikoga težko je povsem naravno, da bo modra postala odtenek "It". Letos bo mogoče videti veliko modrih odtenkov, ki gredo v temnejšo smer, od modrih sten in globokih modrih odtenkov do subtilnih odtenkov v bolj nevtralnih prostorih, modra bo prisotna vsepovsod.

Nevtralni odtenki: nazaj k naravi

Medtem. ko še vedno preživimo veliko časa v zaprtih prostorih, mnogi od nas hrepenimo po preživljanju časa na prostem. Če želite biti eno z naravo, okrasite svoj dom v zemeljskih tonih. Zemeljski toni delujejo pomirjujoče - ravno prava stvar, če ste pogosto med svojimi štirimi stenami. Od zagorele rjave do zelenih odtenkov do čokoladno rjave je vključeno vse, kar ustvarja vzdušje topline in udobja.

Veliko rjave za velik dosežek

Čeprav bodo zemeljski naravni odtenki leta 2021 bili pogosto uporabljeni, bo rjava verjetno odtenek, ki bo prevladoval nad vsemi. Potem ko v zadnjih letih prevladovali sivi toni so zdaj v porastu nežni rjavi in bež toni. Ti ustvarjajo mehko, domače vzdušje.

Vse o barvi jajčevca

Za kanček razkošja se bodo mnogi zatekli v senco temno vijolične barve. Ta bogata, atmosferska barva ima tudi neverjetno nevtralen učinek, zato se z njo lahko obarva veliko število prostorov in okolij. Plišaste teksture, dodelani potiski in pozlačeni elementi se z vijolično barvo popolnoma ujemajo.

Slog z žafranom

Samo zato, ker so bili vaši načrti potovanja zadržani, še ne pomeni, da ne morete izživeti svojega stanja. Če želite v svoj dom vnesti malo pohajkovanja so zelo priljubljene močne barve kot je žafran. Ta nepričakovani barvni pop, ki ga lahko kombiniramo s skoraj vsem, bomo tudi letos pogosto našli v kombinaciji z atmosferskimi antracitnimi barvami, nasičenimi rdečimi toni ali turkizno barvo kot ozadjem ali s posebnim poudarkom.

Kako rumeno je to prosim!?

Zakaj bi se ustavili pri žafranu? Rumena barva bo leta 2021 močno zasijala v vseh odtenkih. Če je imela nekoč barva sloves monotone ali tradicionalne se je to zdaj spremenilo - vsaj če izberete pravi odtenek rumene barve. Samozavestna, močna in ostra rumena barva poskrbi, da vsaka soba zasije. Ne omejujte tega samo na barvo sten. Ozadja so čudovit način za vnašanje drznih barv in vzorcev, kar je vedno uspešna kombinacija.

Preprosto nevtralno

Z nevtralnimi barvami letos ne morete zgrešiti. Beli in svetli, nevtralni toni so trenutno lahkotna izbira. Najboljša stvar pri tem? Svoj dom lahko nenehno razvijate in dodajate drzne vzorce in barvne poudarke, kot želite.

Pastelna barvna paleta

Ali želite svoj dom spremeniti v pomirjujoče zatočišče? Potem se odločite za mehko stran pastelnih barv. Tiha a vesela in spodbudna notranjost je v teh kaotičnih časih še posebej pomembna. Odtenki kot so peščena, kreda, krem, umazano bela, nežno nebesno modra in seladon zelena, bodo poteze za mirnejše leto 2021. Sobe lahko naredite še bolj prijetne, če uporabite tudi otipne tkanine in vzorce v enakem mirnem odtenku. Izstopajo lahko v primerjavi s pastelnimi barvami, vendar ne na način, da bi zakrili preostalo paleto pastelnih barv v prostoru.