Gre za optimalno vazo

Vaze so veliko več kot posoda za shranjevanje cvetja. So dekorativni elementi, s katerimi lahko obdarite sobo s posebnimi toni ali prispevate v njem za dobro počutje in vzdušje. Kot element krasij in so hkrati osnova za dekorativne detajle. Ker so na voljo v različnih oblikah in barvah lahko vsakdo najde pravo za sebe.

Vaze so na voljo v različnih izvedbah. Razlikujejo se po velikosti, obliki, barvi in ​​materialu. Obstajajo velike vaze, majhna, ozke, debelušaste, okrogle, široka, kvadratne, navadne, ali brez vzorca. Sestavljene so iz keramike, stekla, različnih kovin, lesa ali kamna in so lahko gravirane, ali kako drugače okrašene.

Da ste pripravljeni na vsako situacijo, je priporočljivo, da imate vaze v različnih velikostih, stilih in barvah.

Skozi raznolikost enostavno ni prostora, da ne bi našli kakšne primerne za sebe. Včasih vaza izgleda sama izredno super. Včasih potrebuje samo sveže cvetje. Kakorkoli, lahko pravilno deluje kot dekorativni element, ki prispeva k prijetnemu vzdušju. Odvisno od sezone, morajo biti opremljene z različnimi stvarmi: cvetje in veje in drugi dekorativni elementi. Domišljija praktično nima meja.

Če ste se odločite, da boste postavili sveže cvetje, potem ja pravilna predstavitev ključnega pomena.

Ne vsaka vaza se dopolnjuje z vsakim cvetjem. To je odvisno od prave izbire. Da bi odločitev bila nekoliko lažja smo za vas pripravili nekaj nasvetov:

Visoke, vitke vaze

Te vaze so običajno zelo preprosto elegantne. So optimalne za dolgo-stebelno cvetje. Vaza se tako drži decentno v ozadju in poudarja vpliv cvetja. Rezultat je harmonična, celotna slika.

Kapljične vaze

Kapljične vaze so odvisne od oblike različnih vrst cvetja. Ozke, vendar vaze z visokim padcem so idealne za posamezne rože. Krajše, z velikim trebuhom in velikim vratom so primerne za manjše cvetlične aranžmaje.

Okroglaste vaze

Okrogle, sferične vaze krasijo najbolje z bujnimi, velikimi cvetovi. Okrogla oblika vaze in veliki, okrogli cvetovi se medsebojno podpirajo pri njihovem optičnem učinku. Večja kot je odprtina vaze, večji mora biti šopek. Velja pa vendar načelo "manj je več".

Pravokotne in kvadratne vaze

Če želite kubične ali kvadratne vaze potem potrebujete manjše, cvetlične aranžmaje. Oblika vaze je v nasprotju z okroglimi cvetovi, kar prispeva k optičnemu učinku.

Talne vaze

Velike talne vaze, v kakršnikoli obliki, morajo vedno vsebovati velike, bujne šopke. Potrebno pa je uporabiti samo eno vrsto rož, saj se lahko drugače pokvari celotna slika. Poleg tega te vrste vaz pritegnejo toliko pozornosti, da so dodatni dekorativni elementi povsem odveč.

Ampak kot sem rekel: ne vsaka vaza potrebuje cvetje, da opozori nase. Vaze lahko mimogrede uporabljate tudi kot skulpture v prostoru. V koilikor želite uporabiti več takšnih vaz potem se te ne smejo preveč razlikovati v barvah in oblikah.