Ideje za dekoracijo za božič

Ideje za dekoracijo za božič

Božič ni le čas za razmislek in družino, ampak tudi za dekoracijo. Hiše so praznično okrašene tako znotraj kot zunaj in so lahko resnično elegantne.

Za vaš navdih smo pripravili nekaj čudovitih idej za praznično božično dekoracijo. Naj vas to navdihuje, prilagodite dekoracijo svojemu osebnemu slogu - bodisi tradicionalnemu z veliko rdeče barve ali zelo modernemu - in vašim osebnim željam. Tu je nekaj idej, kako svojemu domu dodati praznični pridih.

Vhod v hišo

Vhod v hišo z božično tematiko vabi goste že od daleč. Osrednji poudarek je seveda božični venec na vratih - zelo klasičen. Poleg tega obstaja nekaj lončnic, na primer magnolije, ki vrata oklepajo na desni in levi strani. Žive rastline so za to najprimernejše, saj jih lahko sadite pozneje na vrtu.

Nabiralnik

Možnost okrasitve nabiralnika pogosto spregledamo. Popolnoma napačno, saj lahko tu v celoti izživite svojo ustvarjalnost. Polepša vhod v hišo in služi kot prava pozornost, še posebej zato, ker je le redko praznično okrašen - ne glede na to, ali nabiralnik spremenite v božično drevo ali ga okrasite drugače, na primer z venci ali pa postavite nekaj božičnih figur kot aranžma okoli nabiralnika. Kot lahko vidite imate tukaj veliko možnosti.

Luči

Nič ne širi lepšega sijaja kot sveča. Prijetno utripanje naredi vse skupaj nekoliko bolj domače in širi toplino. Najbolje je, da vstavite nekaj lučk s svečami. Luči in sveče so v vseh vrstah barv in oblik, tako da jih lahko popolnoma prilagodite svojemu slogu. Mimogrede, nekaj lutk in darilnih izdelkov se ob svetilkah zdi še posebej zanimivo in še dodatno obogati božični občutek.

Božično drevo

Božično drevo preprosto pripada božiču. In ker je vsako leto skoraj v vsaki hiši drevo, se stari okraski božičnih dreves sčasoma naravno kopičijo. To je mogoče popolnoma ponovno uporabiti, npr. kot okras. Seveda pa se čudovito prilega tudi na božično drevo, četudi ste že kupili nov nakit. Večje je število različnih barv, tem in oblik, bolj osebno postane drevo.

Jedilna miza

Na praznični jedilni mizi nikoli ne sme manjkati eleganca, veliko okrasno srce. Kot vedno lahko tudi tukaj prepustite domišljiji prosto pot. Npr. lahko greste v gozd in nabirate borove storžke, palčke in liste za okras ali uporabite cvetje ali jagode ali samo veliko trdno srebrno vazo. Kovinske površine imajo to prednost, da odbijajo svetlobo in optično dajejo dekoraciji še večjo globino.

Prstani za prtičke

Svoji mizi lahko preprosto dodate osebni značaju, če sami izdelate prstane za prtičke. Prstane lahko popolnoma uskladite s preostalo dekoracijo ali pohištvom ali postavite kontrastne poudarke. Navodila za prstane prtičkov različnih oblik in vrst najdete v izobilju na internetu. Izberite in izdelajte svoje.

Pravljične lučke

Seveda božične lučke niso samo nekaj za božično drevo. Večina ljudi v adventnem času okrasi svoje hiše in balkone z raznolikimi pravljičnimi lučkami. Po hiši lahko uporabite tudi vilinske lučke. Primerni so zlasti za določanje posameznih poudarkov, ker pritegnejo pozornost.

Osvetlitev

Če želite, da se božični duh čuti v vseh kotičkih vašega doma, okrasite, kolikor je le mogoče. Pogosto se spregledajo svetilke. Venec na stropni svetilki ali na dnu talne svetilke ustvarja več razpoloženja. Še ena prednost: dekoracija svetilk zavzame malo ali nič dodatnega prostora.

Kaj še lahko okrasim?

Vedno se vprašajte, kaj bi še lahko okrasili. Ne glede na to ali gre za slike, stebre ali ograje, je možnosti skorajda neskončno in lahko prosto izbirate. Kot hitro alternativo lahko uporabite tudi svetilke z božičnimi motivi.

In to nas pripelje do konca naših nasvetov. Seveda bi jih lahko našteli še veliko več, vendar to ni bistvo tega članka. Želeli smo vas navdihniti in spodbuditi vašo domišljijo. Lepo pri dekoriranju je, da ne morete zgrešiti. Dokler ti je všeč, je vse videti praznično in prijetno, bil si uspešen. S tem v mislih vam želimo veliko zabavnega okraševanja in lepo adventno sezono.